Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

När hon visar 70 år gamla bilden får damerna sitt livs överraskning.

När 93-åriga Clara blev avsläppt av sin dotter på det äldreboende i San Diego som hon skulle bo på var hennes dotter orolig. Skulle mamman få några vänner på boendet eller fanns det en chans att hon redan kände någon? Hon ville verkligen inte att mamman skulle bli ensam. Men snabbt skulle det visa sig att en annan kvinna på äldreboendet kom från samma stad som Clara. Nämligen från New Jersey utanför New York på USA:s östkust. Men det stannade inte där. De båda damerna kom inte bara från samma stad, det fanns mer.

När den andra kvinnan, som hette Dorothy, en dag plockade fram ett gammalt fotografi insåg båda två relativt fort vem de hade framför sig.

Foto: Youtube

När de tittade på fotografiet gick det upp för både Clara och Dorothy att de inte bara kom från samma stad – de hade dessutom varit kompisar i tonåren.

Under 1940-talet hade de båda kompisarna arbetat på samma broderiföretag i hemstaden som hade ägts av Dorothys styvpappa och där Clara hade varit gift med chefen på företaget.

Foto: Youtube

Men fast de varit nära vänner hade de glidit ifrån varandra när Dorothy hade flyttat hundratals mil till San Diego på USA:s västkust. Men ödet tar sig lustiga vägar ibland och de gamla vännerna hamnade alltså på samma äldreboende hundratals mil från hemstaden över 70 år senare.

Foto: Youtube

De båda damerna är nu bästa vänner igen och spenderar sina dagar med att titta på gamla bilder och diskutera minnen från förr. Jag hoppas verkligen att de får många fina år tillsammans nu, gilla gärna om du håller med.