När jag förstår vad snickaren hänger upp i trädet ler jag med hela ansiktet.

Många gånger är vi med om saker på våra arbeten som är jobbiga och som vi inte riktigt kan släppa vid dagens slut. Inte sällan bär vi med oss dessa händelser hem på kvällen och grubblar och oroar oss. Det här är självklart inte bra, vi måste försöka koppla av på vår lediga tid och i stället spendera tid med de som betyder något för oss – vår familj eller våra vänner. Den här snickaren har därför kommit på ett alldeles briljant sätt för att slippa bära med sig jobbiga tankar när han kommer hem. Jag tyckte i alla fall att hans knep var himla smart och ska testa det när jag kommer hem ikväll.

Snickaren jag hade anlitat för att hjälpa mig renovera en gammal lada hade precis avslutat en riktigt tuff första dag på jobbet. En punktering på hans däck gjorde att han förlorade en timmes jobb, hans motorsåg hade lagt av och nu vägrade hans bil helt att starta. Medan jag skjutsade honom hem satt han knäpptyst bredvid mig med en mycket sammanbiten min.

När vi kom fram till hans hem bjöd han med mig in så att jag kunde träffa hans familj. När vi gick mot dörren stannade han till vid ett litet träd och tog försiktigt tag om grenarna med båda händerna. Sedan gick han fram och öppnade dörren och plötsligt var han helt förändrad. Han log med hela ansiktet och kramade om sina två små barn och gav sin fru en kyss.

När jag hade hälsa på alla gick han med mig tillbaka till bilen. Vi gick förbi trädet igen och av ren nyfikenhet frågade jag honom vad han hade gjort vid trädet alldeles nyss.

”Det är mitt ’problemträd’, svarade han, ”Jag vet att problem kan uppstå på jobbet men en sak jag är helt säker på är att dessa problem inte hör hemma i mitt hus där mina barn och min fru finns. Så jag hänger helt upp mina problem på trädet varje kväll när jag kommer hem. Sen på morgonen plockar jag upp dem igen.”

Han tog en konstpaus och fortsatte med ett leende: ”Det roliga är att när jag kommer ut på morgonen för att plocka upp dem är det inte i närheten av lika många problem kvar i trädet.”

Tycker du också att hans knep var riktigt smart? Dela då detta vidare till dina vänner så fler kan inspireras och ta efter 🙂

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.