När jag ser bilderna 1 år efter att han slutat dricka alkohol tror jag knappt det är samma person.

I samband med jul- och nyårshelgerna blir det inte sällan en hel del alkohol på borden. Jag måste erkänna att det ibland kanske har blivit en liten snaps för mycket och flera gånger har jag tänkt att jag borde sluta dricka helt, för jag mår alltid så dåligt dagen efter. För att inte tala om hur mycket hälsan tar stryk. Detsamma tänkte den här killen, men skillnaden mellan honom om mig är att han verkligen genomförde sin idé och helt upphörde med drickandet. Och när jag ser hans förvandling på bilderna överväger jag starkt att gå i hans fotspår.

För lite drygt ett år sedan på juldagen 2014 tog den här killen, som kallar sig för ”Meatteo” på den sociala nyhetssidan Reddit, beslutet att helt sluta dricka alkohol. Han beskriver i sitt inlägg hur han tröttnade på att alltid bli så full och det som blev sista droppen var julen 2014.

”Jag blev full och förstörde julen. Jag hade börjat däcka mycket tidigare mot slutet. Jag skulle ha varit död eller i fängelse om jag fortsatte att dricka.”

Bildkälla: Imgur

Men det var ingen lätt resa att helt sonika sluta med all alkohol på en gång.

”Jag hade svårt att somna på nätterna. Den första månaden kunde jag inte sova alls”, skriver han och fortsätter att berätta hur han klarade det:

”En dag i taget. Sätt upp små uppnåeliga mål. Träna och ät rätt. Kom ihåg varför du inte dricker. Ha ingen alkohol i ditt hem eller i din lägenhet. Om du får ett återfall, tappa inte omdömet, slå av dig det och kom på fötter igen. Om jag kan göra det så kan du!”

Och det råder ingen tvekan om att hans beslut fått effekt. 1 år senare har han genomgått en otrolig förvandling. Såhär ser han nämligen ut idag:

Bildkälla: Imgur

Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av hans resa, gilla gärna om du också tycker att han gjort ett grymt bra jobb.