När läkarna ville stänga av respiratorn drog pappan pistol. Då vaknade sonen plötsligt ur koman.

Det sägs att ingenting är starkare än en förälders kärlek till sitt barn. De flesta mammor och pappor skulle nog hålla med om att det inte finns mycket man är beredd att göra för att skydda sina barn. George Pickering II:s son hamnade i koma och doktorerna ville stänga av respiratorn. Det vägrade pappan att gå med att gå med på och bestämde sig för att ta saken i egna händer. Beväpnad med en pistol åkte han till sjukhuset och barrikaderade sig på sonens rum, uppger nyhetskanalen KPRC. Då hände det som läkarna sagt var omöjligt: Sonen vaknade mirakulöst upp ur koman.

I början av året hamnade George Pickering III i koma efter att ha drabbats av en massiv stroke. Han hölls vid liv med hjälp av livsuppehållande åtgärder.
Familjen fick beskedet att George inte skulle ha en chans att vakna upp från koman. Man rekommenderade de anhöriga att respiratorn skulle slås av. Familjen gick med på det och sonen anmäldes som möjlig organdonator.
Det vägrade George Pickering II att acceptera.

george

Han beväpnade sig med en pistol och åkte till Tomball Regional Medical Center. Väl där tvingade han ut läkarna ur sonens rum och barrikaderade sig sedan där i tre timmar, med polisens elitstyrka utanför rummet.

george3

Men då hände något som ingen hade vågat drömma om var möjligt. När pappan höll sin sons hand i sin kände han plötsligt hur sonen kramade den. När polisen stormade rummet fick de se hur George Pickering III rörde på sina ögon.
Han hade vaknat ur koman.

george2

Pappan fick 10 månader i fängelse, men släpptes nu lagom till jul. Han kunde därmed fira högtiden med sin son, som nu är fullständigt återställd.
”Det är varje förälders plikt att skydda sina barn, och det är allt han gjorde. Alla de bra saker som gjort mig till en man är tack vare mannen som sitter här bredvid mig”, säger George Pickering III till KPRC.

Även om jag aldrig skulle uppmana någon att bryta lagen och hota andra med vapen eller våld har jag svårt att inte bli fullständigt gripen av den här pappan och hans kärlek till sin son.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna