När pappan frågar sonen om de fattigas livsstil svarar han något som golvar mig totalt.

Den här historien har jag läst några gånger genom åren men jag tycker alltid att den är lika bra. Jag tror inte att den hänt på riktigt, utan den är mer en historia som kan lära oss alla någonting. En rik pappa tar med sin son ut på landet för att visa honom hur personer som han uppfattar som ”fattiga” lever. Och efter att ha spenderat några dagar på en gård vill han veta vad sonen tycker om de fattiga människornas livsstil. Det sonen svarar då visar verkligen att han fattat vad livet handlar om. Den här lilla killen kommer att gå långt.

En dag tar en pappa från en väldigt rik familj med sin son ut på landet för att visa honom hur fattiga människor lever. De spenderar några dagar och nätter på en gård som tillhör en familj som anses vara fattig.

På vägen hem från sin resa frågar pappan sin son: ”Hur var resan tycker du?”

Pojken: ”Den var jättebra, pappa.”

Pappan: ”Såg du nu hur de fattiga lever?”

Pojken: ”Ja, det gjorde jag.”

Pappan: ”Så, vill du berätta för mig vad du lärt dig av den här resan?”

Sonen: ”Ja. Jag såg att vi har en hund medan de hade fyra. Vi har en pool som sträcker sig till mitten på vår trädgård medan de har en å som aldrig tar slut. Vi har importerade lyktor i hela trädgården medan deras kvällar blir upplysta av stjärnorna på himlen. Vår uteplats går runt halva huset medan deras åkrar sträcker sig ända till horisonten.

Vi har hushållerskor och trädgårdsmästare som servar oss, medan de här människorna servar andra. Vi köper vår mat, de odlar sin egen. Vi har staket runt vårt hus för att skydda oss, medan de har vänner som skyddar dem.”

Pojkens pappa satt helt stum när han hörde vad sonen sa.

Sedan sa sonen: ”Tack pappa för att du visar mig hur fattiga vi är.”

Pojken har verkligen helt rätt. Rikedom kan aldrig mätas i materiella ting utan handlar om helt andra saker. Dela gärna det här vidare om du håller med lill-grabben i det han säger.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.