När polisen förstår varför mamman snattar gör han något som förtjänar att hyllas.

Poliser får ibland dåligt rykte och anklagas för att vara för tuffa mot människor vid olika ingripanden. Speciellt när de ska gripa någon. Men det finns faktiskt många poliser som är precis tvärtom. Den här historien handlar om just en sådan polis. Historien är helt sann och utspelade sig nyligen i den amerikanska staden Roeland Park. Polismannen heter Mark Engravalle och jag tycker verkligen att han förtjänar att hyllas för sitt medmänskliga ingripande.

Dagen började som alla andra. Sedan fick Mark ett anrop från sambandscentralen som hade fått in ett larm från ett lokalt varuhus. Han beordrades att åka dit och ingripa.

YouTube/Brayan Hernandez

38b9e8d16afdd64308f474a658f8c88f-800x464

När han kom fram till platsen fick han se hur butikschefen höll i en ung mamma, vid namn Sarah Robinson, som hade blivit påkommen med att snatta. Mamman hade försökt att stjäla blöjor, skor och kläder från butiken.

YouTube/Brayan Hernandez

93f8e1d463c255fec6324ab912d40f8f-800x442

Mark noterade då något ganska ovanligt med hennes barn som också var med henne på platsen. De var barfota och deras fötter var smutsiga. Han frågade då Sarah vad som hade hänt och hon bröt ut i gråt, skräckslagen över att riskera fängelse. Det visade sig att hon hade 6 barn och var livrädd för att tvingas överge dem om hon åkte in i fängelset.

YouTube/lindidreni

3

Mark fick sedan veta Sarah hade levt i fattigdom sedan hennes man hade dött tre år tidigare. Under den här tiden hade hon förlorat sitt hus och levde nu ensam med sina sex barn i deras bil. Hon och hennes små barn, Emily 15 år, Sophia 13 år, Angelina 12 år, Miley 4 år och tvillingarna Becky och Bella, bara 2 år, var desperata.

YouTube/lindidreni

4

Mark bestämde sig därför för att bara anmäla henne för en mindre förseelse och inte gripa henne. Han tänkte på sina egna barn och det högg till i hans hjärta när han såg de sex små flickorna. Han insåg att han behövde göra något mer för dem.

YouTube/lindidreni

5

Så, han tar dem med tillbaka in i varuhuset och ber Sarah att välja ut skor till flickorna. Han köpte även blöjor och leksaker till tvillingarna.

Youtube/lindidreni

6

”Han kunde inte ha varit mer snäll mot mina flickor. Och inte nog med det, nästa dag fick jag ett samtal från honom. Han berättade för mig att han ville hjälpa oss hitta en plats att bo på”, berättar Sarah.

YouTube/Brayan Hernandez

7

Sedan händelsen har hundratals människor erbjudit hjälp till Sarah och hennes barn, och Marks medmänskliga ingripande hyllas.

Polisen själv har dock fortsatt vara ödmjuk och hjälper bara till med att samla in alla donationer han har mottagit till den utsatta familjen.

YouTube/lindidreni

8

”Det var förödmjukande att befinna sig i en situation där jag tvingades till att göra något liknande. Han är verkligen otroligt uppskattad av oss alla”, säger Sarah som också berättar att hon håller på att leta efter jobb så att hon kan hitta ett hem till sina barn.

YouTube/lindidreni

9

”Jag växte upp tvåspråkig. Jag talar både engelska och spanska och jag är duktig på datorer. Jag vill bara ha ett hem till mina barn”, säger Sarah.

Men över allt annat är hon otroligt tacksam mot Mark, polisen med det oväntat stora hjärtat.

”Jag kan inte med ord beskriva hur tacksamma vi är mot honom. Jag och mina flickor står i skuld för honom för alltid.”

YouTube/Brayan Hernandez

10

Den här polisen visade verkligen att han har ett hjärta av guld. Om hans otroliga medmänsklighet berörde dig lika mycket som det berörde mig får du gärna dela det här vidare.