När poliserna förstår varför det gamla paret ringt 112 gör de något riktigt fint.

De två polismännen fruktade något allvarligt när de fick ett nödsamtal från det äldre paret Doris och Fred Thomson. Väl på plats märkte de att anledningen var en helt annan. Den här rörande historien sprids nu på sociala medier.

95-årige Doris Thomson ringde polisen och sa att hon och maken Fred behövde hjälp i sitt hem utanför den engelska staden Manchester. Snart kom två oroliga polismän och knackade på dörren – och väl där fick de en stor överraskning.

Bildkälla: Youtube/ITV News

stu1200x630

Orsaken till Doris och Freds samtal var att de var desperata och kände sig ensamma. Allt de ville ha var någon att prata med.

När poliserna hörde den hjärtskärande förklaringen kunde de bara inte gå därifrån. Polismannen Stu Ockwell satte istället på en kanna te. Därefter satt poliserna och det äldre paret och pratade om livet i nästan en timme.

– Vad vi hittade var ett rart äldre par som tog hand om varandra, antagligen har de lite svårt att vårda varandra med tanke på deras krämpor och ålder, och de var i behov av lite sällskap om något, säger Stu Ockwell till ITV News.

Bildkälla: Youtube/ITV News

ensamtpar1200x630

Fred berättade mer än gärna gamla krigshistorier för den intresserade polisduon.

– Ibland kan du känna dig isolerad när du blir äldre. Men de fick mig att känna mig som hemma, säger Fred Thomson till ITV News.

Bildkälla: Youtube/ITV News

fred1200x630

Här kan du se ett inslag från händelsen.

Jag tycker verkligen att poliserna gjorde en fin insats för det gamla paret, som så gärna ville ha sällskap. Om fler tänkte som de här poliserna skulle världen vara en mycket bättre plats. Gilla gärna om du håller med.