Någon anklagar mamman för att fejka sitt handikapp – kraftfulla svaret måste alla läsa

Bara för att du inte kan se en sjukdom eller ett funktionshinder så betyder det inte att det inte finns.

Det är något alla borde tänka på – för det händer tyvärr fortfarande att människor dömer andra utan att känna till bakgrunden.

Det blev mamman Justine Van Den Borne från Australien smärtsamt medveten om när hon en dag hittade en oförskämd lapp på bilens vindruta.

Det var en dag förra hösten som Justine åkte iväg för att shoppa med sin dotter. De ställde sig med bilen på en handikapparkering, gick in i köpcentret och hade en trevlig stund tillsammans – men när de senare återvände till bilen försvann det glada humöret blixtsnabbt.

På bilens vindruta satt en lapp – och budskapet var allt annat än trevligt. Någon hade noterat att Justine inte använde rullstol men att hon ändå hade parkerat på en handikapplats.

Främlingen hade därför bestämt sig för att klottra ned ”Glömde du din rullstol hemma?” på lappen.

Bildkälla: Justine Van Den Borne (Facebook)

Fem oförskämda ord som chockade Justine – och förstörde hela hennes dag. För även om mamman verkade fullt frisk utåt sett fanns det en anledning till att hon parkerat på en handikapplats.

I ett kraftfullt inlägg på Facebook bestämde hon sig för att ge svar på tal – en tankeställare som alla borde läsa och ta till sig av.

”Till den person som lämnade detta på mitt bilfönster förra veckan vid Mitcham Shopping Centre. Jag fick diagnosen MS när jag var 35 år gammal. Och det var inte bara det att jag fick MS, jag fick också den värsta typen av sjukdomen. Den typ som aldrig försvinner och långsamt förstör och bryter ned hela mitt liv. Mina barn har varit tvungna att ta itu med saker som barn aldrig bör tvingas att ta itu med. Hela vår värld förändrades från den ena dagen till den andra.

Bildkälla: Justine Van Den Borne (Facebook)

Den dagen du såg mig hade jag en av mina bättre dagar. Jag gick med min dotter som stöd, utan att behöva alltför mycket hjälp. Vi hade en underbar dag tillsammans. Tack för att du förstörde allt detta.

Du fick mig att känna hur folk stirrade på mig, precis så som jag känner när jag inte kan gå ordentligt. Jag är trött och äcklad av människor som dig, som anser sig ha rätten att håna mig när jag använder mig av något som jag har min fulla rätt till.

Bildkälla: Justine Van Den Borne (Facebook)

Att ha ett funktionshinder behöver inte alltid betyda att du samtidigt måste sitta i rullstol, men som tur är för dig så kommer det en dag när jag tvingas sitta där till slut. Just nu använder jag all min styrka för att kunna vara med på min bästa väns bröllop i september nästa år, och då hoppas jag att jag inte behöver skjutsas runt i en rullstol. Jag kommer vara 42 år gammal då.

Och innan du förstör någon annans dag, kom ihåg att du inte vet allt. Bara för att du inte ser allt med blotta ögat betyder det inte att personen du ser kämpar varje dag för att sätta ena foten framför den andra.”

Dela gärna vidare Justines starka ord om du tycker att hon har helt rätt. Det tycker i alla fall jag!