När autistisk pojke underkänns skickar läraren hem ett brev – när mamman läser vad han gjort bryter hon ihop

Föräldrar vill inget hellre än att det ska gå bra för deras barn. Att de kommer att stöta på hinder och motgångar kan man inte förhindra, man kan bara hoppas att de gör sitt bästa och att det räcker långt. Tyvärr är det inte alltid som barnen själva förstår hur värdefulla de är.

Det där med självkänsla är en svår sak i barndomen och unga tonåren. Detta vet en mamma till en pojke med autism allt om.

Ben Twist är elva år och går i Lansbury Bridge School och Sports College. På många sätt är Ben som vilken annan pojke som helst. Han är glad, omtänksam, och älskar sport och aktiviteter. Skillnaden är att Ben har autism, och han kämpar därför med sin inlärningsförmåga

När det kom till idrottsliga aktiviteter var det inga problem för Ben, men läsförståelsen var något han kämpat med hela terminen.

Ben ville lära sig, men hans autism gjorde honom ständigt påmind om hur svårt han hade att ta in vissa saker, vilket också påverkade hans självkänsla. 

Underkänd på provet

När det var dags för alla elever på skolan att göra de så kallade SAT exams, som kan jämföras med de nationella proven på svenska skolor, så var Ben väldigt nervös. 

När provresultaten kom tillbaka såg Ben det han befarat – han var underkänd. Ben hade inte klarat att lösa uppgifterna, trots att han försökte, och nu skulle hans mamma få veta det. 

Men det skulle inte bli Bens provresultat som fick hans mammas tårar att rinna ner för kinden, utan brevet från hans lärare. 

Personligt brev från läraren

Bens lärare – Ms. Clarkson, hade tagit sig tid att skriva ett långt brev om hur hon såg på Ben. Rad efter rad uppmärksammade hon egenskaper hos Ben som rörde mamman till tårar. 

“Jag har skrivit till dig och dina föräldrar för att informera om resultaten av testerna.

En mycket viktig information som jag vill att du ska förstå är att dessa tester endast mäter en liten del av dig och dina förmågor. De är viktiga och du har gjort så bra ifrån dig, men Ben Twist består av så många andra egenskaper och talanger som vi på Lansbury Bridge ser och mäter på andra sätt”, inleder Clarkson sitt brev. 

Autism
Bildkälla: YouTube/

Hyllade pojkens egenskaper

Läraren fortsatte: “Andra talanger du har som dessa tester inte mäter inkluderar: 

-Dina konstnärliga talanger. 

-Din förmåga att arbeta i lag.

-Din växande självständighet.

-Din vänlighet. 

-Din förmåga att uttrycka din åsikt.

-Din talang inom sport.

-Din förmåga att skapa och behålla vänner.

-Din förmåga att diskutera och utvärdera dina egna framsteg. 

-Ditt sinne för design.

-Din musikaliska förmåga.

Vi är så glada att alla dessa olika talanger och förmågor gör dig till den speciella person du är. Och allt detta är de saker vi mäter för att försäkra oss om att du alltid gör framsteg och fortsätter att utvecklas som en härlig, ung man med en ljus framtid. 

Bra gjort Ben, vi är väldigt stolta över dig”, avslutade läraren Ms. Clarkson brevet.

Vilken otroligt fin lärare. Vi vill se fler såna som tänker utanför boxen och uppmuntrar barn till att tro på sig själva. Dela gärna om du håller med.