Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

När främlingen anklagar henne för att vara en dålig mamma kommer sonen med det perfekta svaret.

Tyvärr finns det många personer där ute som inte respekterar andra människor. Allt för ofta får vi läsa om hur personer blir illa behandlade på grund av sin sexuella läggning exempelvis. Just det händer i den här historien som jag nyligen läste. En mamma är och handlar med sin lilla son när plötsligt en helt främmande man börjar skrika otrevligheter till mamman och hennes son. Jag vet inte helt säkert om det här hänt på riktigt, men tycker att pojkens poäng när han ger svar på tal är så pass bra att jag ville dela det här med er. Läs själv hur briljant den lilla grabben får tyst på mannen.

Jag och min 7-åriga son var och leta efter presenter till en flicka i hans klass. Hon hade önskat sig utklädnadsprylar och accessoarer så vi köpte en trollstav, en tiara och lite smycken. Jag hade också våra vanliga varor nerpackade i vagnen. Vi kommer fram till kassan och det är åtminstone tre personer i kö till varje kassa. Vi ställer oss i en av köerna. Vi har väntat i några minuter när min son bestämmer sig för att sätta på sig tiaran och leka lite med trollstaven.

Min son: (med en förnäm röst) Jag är drottningen och jag kräver att denna kö rör sig fortare!

Jag och några andra i kön ler åt hans lekfullhet när en man i en kö bredvid plötsligt skriker till mig.

Mannen: Du kan inte låta din son hålla på sådär! Om han blir bög är det ditt fel!

Alla stannar nu upp och stirrar förskräckt på mannen medan kassörskan ringer efter den butiksansvariga.

Min son: Vad är en bög?

Jag: Det är ett dumt ord som bara elaka människor använder, så du ska inte använda det.

Mannen: Det betyder homosexuell, grabben.

Min son: Vad är homosexuell?

Mannen: Det innebär att du är ond och att hamnar i helvetet på grund av din ondska.

Jag: Det är när en man älskar en annan man eller en kvinna älskar en kvinna.

Min son: Jaha, precis som morbror Johan och morbror Sven?

Jag: Ja, precis som morbror Johan och morbror Sven. De är inte onda, eller hur?

Min bror är barncancerläkare och hans partner är sköterska inom barncancervården. Vi har försökt förklara för min son vad cancer är och hur min bror och hans partner jobbar med att få barn att må bättre när de är sjuka.

Min son: Min morbror gör barn bättre när de har dåligt blod och sjuka ben. Om du tvingar dom att åka till helvetet betyder det att du vill att barnen ska vara sjuka.

Samtidigt har butikschefen och en säkerhetsvakt dykt upp, men min son tittar mannen rakt i ögonen och viker inte för en sekund med blicken.

Min son: Vill du att barnen ska må dålig? Vill du att de ska vara sjuka och tvingas åka till himlen?

Nu tittar alla på min son. Mannen har blivit alldeles röd i ansiktet och flackar med blicken.

Butikschefen: Jag tror att du precis blivit uppläxad av ett barn. Jag vill be dig att lämna butiken omedelbart och behålla dina vidriga åsikter för dig själv.

Butikschefen erbjöd sig att betala för våra varor men jag tackade nej. Han erbjöd i alla fall min son att plocka ut en leksak från butiken. Han valde en klänning som hans kompis sedan fick i födelsedagspresent.

Den här mannen fick sig sannerligen sig en rejäl läxa av 7-åringen. Du får dela gärna det här vidare om du precis som jag håller med den lilla pojken i det han säger och tycker att alla människor är lika värda.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.