New York Times hyllar Skåne som ett av de hetaste resmålen i världen 2016.

Kanske borde man inte vara så snabb med att boka den där utlandsresan när semestern ska planeras, det finns ju faktiskt oändligt många platser här hemma i Sverige som innehåller så mycket liv och så många upplevelser att de många gånger överträffar de uppsnackade resmålen utomlands. Några som förstått detta är den amerikanska tidningen New York Times som nu rankar ett svenskt resmål som ett av världens 10 hetaste.

Det är i en artikel där Ny Times lyfter fram 52 platser att besöka 2016 som ett svenskt resmål tar sig högt upp på listan.

Topp 3 utgörs av Mexico City, Bordeaux i Frankrike och medelhavsön Malta. Men en bit där bakom, på nionde plats, hittar vi Skåne. I motiveringen lyfter skribenten fram det faktum att Sveriges sydspets bjuder på Nordens mest intressanta matlagning just nu och såväl Malmö som landsbygden hyllas för sitt rika kök.

Den amerikanska dagstidningen lyfter bland annat fram de skånska restaurangerna Bastard, Bord 13, Talldungen, Daniel Berlins krog och Hörte brygga.

– Det är roligt att Skåne uppmärksammas matmässigt och det känns kul att nämnas i samma sammanhang som restauranger vi själva verkligen gillar. Vi är glada, och hoppas att så många som möjligt kommer hit, säger Martin Sjöstrand som driver Hörte brygga till Expressen.

Topp 10 på NY Times lista:
1. Mexico City, Mexiko
2. Bordeaux, Frankrike
3. Malta
4. Coral Bay, St. John, Amerikanska Jungfruöarna
5. Theodore Roosevelt National Park, USA
6. Moçambique
7. Toronto, Kanada
8. Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten
9. Skåne, Sverige
10. Viñalesdalen, Kuba

Hela listan hittar du här!

Publicerad av Vi som älskar semester, gilla gärna