Nicoles hjärtvärmande gest vid bensinstationen får tiotusentals att trycka ”gilla”.

För inte så länge sedan stannade Nicole till vid en bensinmack för att fylla på tanken, på väg tiöö jobbet. Det var en iskall och bister dag i Apple Valley, Minnesota. Temperaturen lång runt minus 10 när Nicole rullade in på bensinstationen. Från bilen såg hon en medelålders man stå vid en av pumparna och gråta. Mannen bar knappt några kläder alls på sig i kylan. På fötterna hade han ett par flip-flops. Nicole tittade in i mannens bil och såg ytterligare en hjärtskärande syn. Mannens hustru satt och grät i passagerarsätet och täckte ansiktet med båda händerna. Insvepta under en filt i baksätet låg två flickor, som Nicole antog var parets döttrar. Nicole gick direkt fram till mannen och frågade vad som hade hänt. Med tårar i ögonen medgav killen att familjen inte hade några pengar kvar, de var totalt hjälplösa och hade ingenstans att ta vägen. Tragiskt, eller hur? Men vad som hände sedan har fått tiotusentals på nätet att hylla Nicole… Detta är något alla borde se och läsa!

Facebook/NicoleMarieHeintz

nicole1

”Jag var på väg till jobbet och jag tvungen att tanka, så jag tillät mig själv att inte stressa till kontoret. När jag körde fram till ena pumpen och öppnade dörren såg jag en medelålders man som stod och grät vid andra bensinpumpen. Jag började undra vad som hänt och när jag gick fram till honom möttes jag av en hjärtskärande syn”, skriver Nicole på Facebook.

Flickr

15355465739_91d5c6dae8_k

”Det var minus 10 grader och iskallt, eftersom vinden låg på. Mannen hade flipflops på fötterna. Jag tittar in i bilen och ser hans fru i framsätet, som begraver ansiktet i händerna och gråter. Jag ser också 2 flickor som ligger tätt ihop under en filt i baksätet”.

Facebook/NicoleMarieHeintz

nicole3

”Jag visste inte hur jag skulle reagera, men jag gick fram till mannen och frågade hur läget var. Han tittade på mig och jag kunde se hur han var på gränsen till ett sammanbrott. Han försökte inte ens dölja sina tårar när han svarade: ”Jag kan inte försörja min familj”.

”Utan att ens tänka satte jag mitt kort vid pumpens kortläsare, bad hon köra en full tank och bad en liten bön för familjen. Då var det som att han sken upp lite. Det var som att han glömde hur man tankade”, skriver Nicole.

tanka1

”I samma ögonblick klev hans fru ur bilen. Hon frågade sin man vad som pågick och han sa att jag betalat för deras bensin och bett en liten bön för familjen. Hon kom gråtandes mot mig, skakade min hand och tackade. Jag såg hur hennes byxor var smutsiga och trasiga. Jag bad henne följa med till min bil”.

Av en slump hade flygplatspersonalen slarvat bort en del av mitt bagage när jag flög till Minnesota från Kalifornien tidigare. Därför hade jag renast ut min min garderob när jag letade efter saker att ha på mig. Jag hade också slängt ned massa kläder i bilen som jag egentligen inte behövde och som jag inte längre använde. Allt låg i en hög i bagageutrymmet och jag talade om för kvinnan att hon fick plocka precis så mycket som hon behövde ur högen”, berättar Nicole.

Flickr

trunk11

”Kvinnan SPRANG tillbaka till sin bil. Jag var så rädd att jag gjort henne ledsen, men snart kom hon tillbaka med sina två flickor och de började gräva runt bland alla kläder. De plockade på sig nya, hela tröjor och byxor”.

Strax därefter var deras pappa klar med tankningen. All denna uppståndelse lockade till sig en nyfiken liten skara människor. En äldre man kom fram och gav familjen ett presentkort och en annan kille gav bort sin jacka till pappan. Aldrig i mitt liv kunde jag tro att jag skulle få se den här typen av generositet vid en simpel bensinstation. Och allt stöd kom från några fullständiga främlingar”.

Facebook/NicoleMarieHeintz

hope

”Men det ger mig hopp. Att kärlek kan vara så smittsam. Att vi inte är ensamma om vi vill se en förändring i världen. Att kärleken är större än något annat och att vi som är lyckligt lottade kan hjälpa till att förändra andras liv. Allt handlar om att ge”, avslutar Nicole.

Jag kan inte annat än att hålla med Nicole. Vi kan vara väldigt snabba med att döma utsatta människor på förhand, men tänk om vi skulle sträcka ut en hjälpande hand istället? Jag tror i alla fall världen skulle vara en mycket bättre plats då. Och jag hoppas Nicoles berättelse kan fungera som en inspirerande knuff i rätt riktning. Dela gärna vidare hennes historia om du tycker att vi behöver mer solidaritet och medmänsklighet, på alla platser i världen.