Nikki gick ner 206 kilo på 2 år – titta när hon vänder sig om och visar sitt nya jag

Fetma är ett växande problem i världen, bland annat i USA. 

Där bor 34-åriga Nikki Webster. Hon åt så mycket att hon knappt ens kunde stå upp eller tvätta sig själv längre. Hon var fånge i sin egen kropp – som vägde totalt skräckinjagande 294 kilo som mest. 

Tv-kanalen TLC berättade först om hennes livsöde i slutet av 2015. 

Nu – 1,5 år senare – inspirerar hennes förvandling en hel värld. 

© Youtube (TLC)

Nikki berättar i dokumentären att hon gjort så här mot sig själv, och att hon är beroende av mat. 

© Youtube

– Min vikt försvagar mig och min kropp skapar så mycket smärta. Jag hatar det, men jag har gjort det här med mig själv. Mat är ett beroende och mitt beroende dödar mig, sa hon.

© Youtube (TLC)

Nikkis liv dokumenterades första gången i TLC-programmet My 600lb Life. Där kom det fram att hon vägde hisnande 294 kilo. 

Hon bestämde sig för att hon skulle flytta från Little Rock, Arkansas, USA till Texas och få hjälp av en doktor Nowzaradan. Han ska vara en specialist på mycket överviktiga människor. 

Hennes operation gick bra och redan första året tappade hon hela 93 kilo. Samtidigt som hon började träna på gym med en instruktör gick hon till en terapeut för att bearbeta sina tankar som från första början fått henne att hamna i ett missbruk. 

Men under sin behandling drabbades hon av en tragedi. Bäste vännen Michael, som också led av fetma, hade också genomgått en operation. Men han överlevde inte. 

Det tog hårt på Nikki, men hon bestämde sig för att fortsätta kämpa när doktorn berättade att hon snart kunde göra en operation för att få bort hennes överflöd av skinn på magen. Så länge hon fortsatte gå ner i vikt. 

När hon gått ner 158 kilo bestämde sig doktor Nowzaradan att det var dags för ny operation. Kirurgerna fick bort närmare 25 kilo av överflödigt skinn på hennes mage. 

Nikki drabbades dock av inre blödningar och tvingades då genomgå en ny operation. Men även den blev lyckad och hon kunde till slut återvända hem. 

Efter drygt två år har hon gått ner hisnande 206 kilo och tagit bort 25 kilo skinn från kroppen. Det har förändrat hennes liv totalt. Nyligen köpte hon sina första par jeans hon någonsin ägt och hon kunde börja cykla igen – för första gången på åratal. Dessutom har hon nyligen börjat dejta, skriver Daily Mail

© Twitter (BlastingNews)

Nu väger hon 88 kilo och lever ett aktivt liv som hon själv dokumenterar på sin Facebook-sida. Den följs av tusentals människor som inspirerats. 

Många har så klart blivit inspirerade av hennes livshistoria och blir så här glada när de får träffa henne på riktigt, här är hon i mitten. 

Jag blir också så djupt imponerad av Nikkis resa! Samtidigt är det viktigt att påpeka att många därute är fast i ett matmissbruk och det kan vara farligt. Dela gärna med dina vänner om du också känner inspiration av Nikkis livsresa! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna