Niklas mamma övergavs – då rycker han ut med bärgningsbilen

Under livets första år är det våra föräldrar som tar hand om oss. De ger oss mat, värme, kärlek och lär oss om livets alla stora utmaningar. Men när åren går och våra föräldrar blir äldre är det vi som måste ta hand om dem. 

Det var precis det som 40-åriga Niklas gjorde när han fick reda på att hans mamma lämnats ensam utanför vårdcentralen sent på kvällen – utan sjuktaxi.

Niklas agerade direkt och åkte för att plocka upp sin mamma – med bärgningsbilen.

Niklas Palméns mamma hade lämnats ensam utanför vårdcentralen med sin rullator sent på torsdagskvällen. På grund av en miss från vårdcentralens sida hade ingen sjuktaxi kommit och hon bestämde sig för att ringa sin son.

Niklas, som till vardags jobbar som bärgare i Skåne, agerade direkt och åkte för att hämta sin mor. Men han hade inte tid att åka hem och hämta sin vanliga personbil.

– Jag tänkte att där kan hon ju inte sitta och frysa, säger han till Aftonbladet.

Bildkälla: Facebook / Niklas Palmén

När Niklas kom fram till sin mamma var det inte bara att hoppa in i bilen. Hennes rullator behövde lastas på, men då Niklas bärgare endast hade ett säte för sin mor fick han improvisera – och lösningen har spridit sig som en löpeld på Facebook.

”Kullagerna i käkarna fick vila medan den supersnälla bärgningspågen surra fast raketrullatorn och bärgning/sjukresan kunde påbörjas”, skriver Niklas på Facebook.

Bildkälla: Facebook / Niklas Palmén

Resan i bärgningsbilen gick bra och hans mamma kom hem utan problem. Att sjuktaxin inte kom och hämtade henne vid vårdcentralen är någonting hon redan kommit över.

– Hon är van, hon har haft med vården att göra hela livet och är inte den som kastar skit. ”Alla kan göra misstag” säger hon. Själv blir jag jäkligt irriterad, men det gick ju bra nu, säger Niklas till Aftonbladet

”En stycke tant och rödmetallic rullator lossat och i tryggt förvar”, som Niklas själv skriver på Facebook.

 

Det var ju väldigt märkligt att sjuktaxin inte dök upp – men då är det bra tur att hon har en så snäll son. Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook för att uppmärksamma deras fina historia.