Norska klippet kan rädda liv i trafiken – nu sprids det som en löpeld på nätet

När man vistas i trafiken gäller det alltid att vara uppmärksam på sig själv och sin omgivning. Och kanske inte minst om man promenerar, eftersom man då är helt oskyddad och dessutom kan vara svår att se.

Det vittnar om inte annat den här starka videon från Norges Lastebileier-Forbund (NLF) om.

Klippet, som redan har setts 1,2 miljoner gånger, visar hur en lastbils döda vinklar kan göra det omöjligt att som förare få syn på personer som ska gå över vägen – och hur illa det kan sluta om man som fotgängare inte är uppmärksam på trafiken.

I kampanjen uppmanar NLF istället såväl barn som vuxna till att alltid, alltid göra tre saker om man är ute och går och möter ett fordon: stanna till, skaffa ögonkontakt med föraren och ge en vinkning för att signalera att man står där vid vägkanten och ska gå över.

Det låter kanske självklart – men det tål att upprepas eftersom det kan rädda liv. Se klippet här under och dela sedan vidare till dina vänner, för det här är ett klipp ALLA borde se.

Små saker kan vara skillnaden mellan liv och död. Dela gärna vidare klippet till dina vänner så fler uppmärksammas på att vara försiktiga i trafiken!