Nu får 9-åringen gratis klippningar i resten av sitt liv efter att ha uppfyllt sitt löfte till frisören.

Att gå till frisören är en sådan där typisk utgift som jag aldrig tänker på att jag behöver lägga pengar på men som sedan lämnar stora hål i min plånbok. Det dilemmat behöver fjärdeklassaren Kamarian Fox aldrig mer oroa sig för. Mike Shelton på Next Level Barbershop i USA har nämligen erbjudit livslånga gratisbesök på frisörsalongen efter att pojken klarat av att hålla ett löfte.

Det var i augusti som den unge pojken Kamarian Fox gick till frisören Mike Shelton för att snygga till sig inför skolstarten. De båda kom då överens om att den 9-årige pojken skulle få göra gratisbesök på frisörsalongen i resten sitt liv om han bara presterade bra och fick goda betyg i skolan.

Det vadet glömde inte Kamarian Fox och för ungefär en vecka sedan återvände han till frisörsalongen. I handen hade pojken sina betyg från årskurs fyra – vilket var högsta möjliga i alla ämnen.
– Jag öppnade det och innan jag ens hann läsa sa han ”Jag är här för min gratis klippning”. Jag blev riktigt exalterad, säger Mike Shelton till ABC News.

Nu lär de båda alltså få umgås ofta framöver. Planen är att 9-åringen varje vecka ska få göra ett gratisbesök på salongen Next Level Barbershop.
– Så länge du har bra betyg så kommer jag se till att du ser bra ut, sa Mike Shelton till Kamarian Fox enligt ABC News.

Frisören själv hoppas att han, med sin fina gest, kan motivera fler barn till att prestera bra i skolan.
– Man vet aldrig, du kan vara den där personen som ger en extra knuff framåt i en ung persons liv. Han kan bli nästa president. Han kan bli personen som förändrar världen, säger Mike Shelton till ABC News.

Barber promises boy free haircuts for getting straight A’s on his report card. ”You never know, you can be that spark on…

Posted by ABC News on den 25 november 2015

Gilla gärna om du också tycker att det här var en fin historia.