Nu får det vara nog. Barnen fick inte leka på IKEA för att familjen söker asyl.

I helgen hade familjen hade varit på sjukhuset och hälsat på mamma Amani som behandlas för bröstcancer. Efter besöket ville pappa Ahmed tillsammans med döttrarna Yasmin, Seba och Lina besöka IKEA:s lekrum i Borlänge för muntra upp familjen efter det tunga besöket hos deras cancersjuka mamma. Döttrarna är 6, 9 och 10 år gamla och har varit på samma IKEA och lekt flera gånger tidigare tillsammans med pappa Ahmed. Men den här söndagen så tog det tvärstopp.

För att ta sig in på IKEA:s lekrum krävs en id-handling. Familjen är från Palestina och är asylsökande i Sverige. Därför hade pappa Ahmed inget svenskt id-kort, men väl legitimation från Migrationsverket. Det har fungerat tidigare – men inte den här gången.
– Ahmed visade sitt kort, men då sa de plötsligt att barnen inte fick gå in. Han frågade varför och då gick personalen för att ringa sin chef. De kom tillbaka och sa att han inte fick lämna barnen eftersom han inte hade ett svenskt id-kort, säger mamma Amani till Metro som rapporterar om händelsen.

Johanna Blomqvist, presskoordinator på Ikea, menar att familjen inte borde ha nekats och är oförstående till att de inte släpptes in på IKEA:s lekrum i Borlänge.

Mamma Amani berättar för Metro att det var en jobbig händelse för barnen.
– Det känns inte alls bra. Situationen är redan jobbig i och med att jag är sjuk och det här gjorde det ännu värre. Min minsta dotter var så ledsen, säger hon.

Alla barn borde få vara barn.

Posted by Metro Sverige on den 6 maj 2015

Foto: Patrik Persson/Metro.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.