Nu gör vi som drottning Silvia och hyllar nyblivna 80-åringen Elise för hennes livsgärning.

Elise Lindwvist barndom förstördes av sexuella övergrepp och tunga år i skolan. Vuxenlivet handlade om prostitution och missbruk. Men sedan vände allt för Elise. Hon tog sig bort från gatan och hjälper nu i stället flera med samma bakgrund att förändra sina liv. På Svenska Hjältar-galan i december hyllades Elise med utmärkelsen Årets Livsgärning. Priset? Ett 80-årskalas med kändisar som Ulf Elfving och Siw Malmkvist. – Jag är totalt slut men överlycklig, tacksam och glad, säger Elise till Aftonbladet.

Efter att själv tagit sig från gatan har Elise Lindqvist vigt sitt liv åt att hjälpa andra prostituerade. Vissa har hon hjälpt att helt förändra liv medan andra fått en kram och en person som sett dem. Hur mycket det har betytt blev tydligt på Elises 80-årsfest då Päivi Pasanen, tidigare prostituerad, höll ett tal.
– Du såg mig som människa när jag själv inte gjorde det, berättade hon enligt Aftonbladet.

Därför kallas hon också för ”Ängeln från Malmskillnadsgatan”. 80-årsfesten lär denna ängel aldrig glömma. Hon hyllades av Siw Malmkvist med en allsång, fick grattiskramar av Ulf Elfving sist men inte minst en värmande hälsning från drottning Silvia. Utöver alla kända namn fanns också stora delar av Elises team från Malmskillnadsgatan på plats.

Och trots hennes ålder ser Elise inget händer för att fortsätta förändra liv i minst 10 år till.
– Kvällen har varit sprallig och fylld med glädje och kärlek. Jag kommer bära med mig den här kvällen mycket länge, säger hon till Aftonbladet.

”Ängeln från Malmskillnadsgatan” fick en 80-årsfest hon sent ska glömma <3
– Jag är totalt slut men överlycklig, berättar hon.

Publicerat av Aftonbladet den 29 februari 2016

Dela gärna för att hylla Elises gärning på 80-årsdagen!