Nu grattar vi Agnes som precis har fyllt 102 år men älskar sitt jobb som lärare.

Att få fira sin 102-årsdag är ett privilegium som många inte får uppleva. Men sedan är inte Agnes Zhelesnik vilken kvinna som helst. Hon är pigg, glad, vid god hälsa – och arbetar fortfarande som lärare på en skola. Det här är så underbart.

För över 20 år sedan, när hon var 80, var Agnes sugen på att göra något nytt. Hon började därför som lärare på The Sundance School i amerikanska North Plainfield, New Jersey.

Igår firade Agnes, som av eleverna kallas ”Granny” (mormor/farmor), sin 102:a födelsedag – men hon lär fortfarande ut matlagning, hur man syr och andra nyttiga kunskaper till sina unga adepter.

– Du måste tycka om vad du håller på med. Det jag tycker är bäst med att vara lärare här är att ta hand om barnen. Jag har gjort förkläden till barnen som de kan använda så att deras kläder ska hålla sig rena, jag har gjort ridåer till skolpjäser och jag har gjort kostymer, många sådana. Jag trivs med det, speciellt att se dem på scenen i saker som jag har gjort, säger ”Granny” i en intervju med The74Million.org, innan hon konstaterar:

– Det här är lycka för mig.

Hennes dotter, som är 72 år och också heter Agnes, är även hon lärare på skolan och de båda åker till jobbet tillsammans varje dag. Den nyss fyllda 102-åringen är minst sagt populär bland elever och lärare.

– ”Granny” är en stråle av ljus med en mild styrka och värme som hon sänder ut hela tiden. Vi har den här fantastiska möjligheten att vara i hennes närvaro och kunna lära oss av henne, säger skolans rektor W.J. O’Reilly till The74Million.org.

Några planer på att gå i pension har inte Agnes – och trots den imponerande åldern är hon fortfarande vid god hälsa.

– Läkaren sa att mitt hjärta är som en 40-årings, säger Agnes och skrattar.

Här kan du se den fina intervjun som The74Million.org har gjort med födelsedagsbarnet Agnes:

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna