Nu har 7-åriga Filip somnat in – kommer få sin sista önskan uppfylld

Det var många som fällde en tår när de läste Newsners artikel om 7-åriga Filips öde förra veckan. Filip är den lilla pojken som drabbades cancer redan som 2-åring. Efter en lång kamp har han och hans familj förstått att han inte kommer överleva. Filip hade bara en enda önskan innan han dog. Han ville bli begravd i sin mammas kista.

– Han säger att hans mamma kommer ta hand om honom i himlen, sa Filips pappa Piotr till brittiska The Mirror

I fredags somnade Filip in.

Redan när Filip var 2 år gammal fick han beskedet om att han var svårt sjuk. Förra året fick pojken, tillsammans med sin pappa Piotr, ett tufft besked att han drabbats av en sorts leukemi. Men trots av månader av cellgiftsbehandlingar och stamcellstransplantationer spred sig blodcancern till hans tarmar och lever.

Det enda doktorerna på Great Ormond Street Hospital i London kunde göra vara att ge honom pallitativ vård, alltså att lindra smärtan så mycket som det går i livets slutskede.

Filips fall har fått stor uppmärksamhet i Storbritannien eftersom han önskat få bli begravd i samma kista som mamma Agnieszka vilar i. Mamman dog i cancer, 33 år gammal, när Filip bara var 2 år gammal. Men då hon är begravd i Polen kommer kostnaden för att frakta pojken dit vara alldeles för hög än vad pappa Piotr, som själv är sjukskriven på grund av ryggskada och diabetes, har råd med. Pappan bestämde sig då för att starta en insamlingskampanj på internet i hopp om att få hjälp med att finansiera sin sons sista önskan.

Målet var att samla in drygt 70 000 kronor – men bara timmar efter Piotr la ut kampanjen på internet hade de fått ihop över 410 000 kronor. Pappan är i chock över all hjälp de har fått från allmänheten – och från sjuksängen skickade Filip en liten hälsning.

– Tack för att ni hjälper min dröm att bli verklighet, hälsar den lilla pojken enligt The Mirror

Filip somnade in i fredags på Great Ormond Street Hospital i London i England.

Vila i frid, Filip ❤️

Publicerad av Newsner familj