Nu hjälper vi familjen hitta en assistent åt 6-åriga Sigge.

Sigge Gustafsson, som är 6 år gammal, lider av en ovanlig muskelsjukdom som heter Nemalin Myopahti. Sigges sjukdom gör att han har svårt att bygga muskler vilket medför att han är svag och behöver vara inkopplad i en respirator hela tiden. – Det är alltid två assistenter runt honom dygnet runt, säger Martin Gustafsson till Aftonbladet som också uppmärksammat Sigges situation. Dessvärre har nu Sigge och hans familj hamnat i en tuff situation. Trots försök att hitta nya assistenter åt 6-åringen på såväl arbetsförmedlingen som på andra annonssidor har sökandet varit fruktlöst. Nu vänder sig familjen i ett desperat Facebook-inlägg till allmänheten för att få hjälp med att hitta en ny assistent till Sigge.

– Vinsten med att lägga ut så här på Facebook är att man får direktkontakt, man får ett konkret svar och ansikte direkt – man når folk som kanske inte tänkt sig söka annars, säger Martin till Aftonbladet.

Läs hela inlägget här under!

Såhär skriver föräldrarna på Facebook:

Snälla dela detta!!

Då rekryteringsarbetet under den senaste tiden inte lett till att vi hittat några nya assistenter till våran Sigge, lider vi nu stor brist på assistenter både i grundverksamheten och inför sommaren. Därför gör vi nu snarast ett desperat försök att finna nya assistenter här via Facebook.

Sigge är en kille på 6 år som älskar sin skola, kompisar, tv-spel och musik mm. Denna goa kille lider av en mycket ovanlig muskelsjukdom som heter Nemalin Myopahti. Den finns i olika grader och Sigge har den svåraste formen av sjukdomen. Sjukdomen gör att man inte kan bygga muskler, därför är Sigge väldigt muskelsvag och är ständigt kopplad till en respirator. Sigge går i vanlig skola i Kågeröd med sina fantastiska klasskompisar och lärare.

Jobbet med Sigge innebär att man är med honom där han är. Vilket betyder att när han är i skolan så är man med där, är han på utflykt så är man med där, har Sigge något sjukhusbesök så är man med där. Man ska se sig själv som Sigges förlängda armar och ben och hjälpa honom att leva som vilken annan 6-åring som helst. Ett plus är om man är lite av en uppfinnarjocke då Sigges intressen och krav på intressen hela tiden varierar.
Vad har vi då för krav på de som söker?

Man behöver inte ha någon speciell utbildning då vården kring Sigge är så specifik. Det viktigaste är att man har hjärtat på rätt ställe och att man ser det som en utmaning och ett privilegium att få jobba åt Sigge. Att se Sigge lyckas med nya saker är den bästa belöningen man kan få. Det enda egentliga kraven för att jobba åt Sigge är att man har körkort (vi bor på landet) och att Sigge godkänner en som assistent.

Vad det gäller arbetstider så jobbar man väldigt blandat. Det är förmiddag, eftermiddag och natt veckan igenom (inkl. helg). Pluggar man tex så kanske det hade varit ypperligt att dryga ut studiemedlen med lite helg eller natt-jobb hos Sigge.

Låter detta spännande och ni vill veta mer. Snälla PM Jeanette Eriksson eller Martin Gustafsson så berättar vi mer!
Nu håller tummarna för att detta ger oss ett par nya guldkorn i vinst för Sigge.
Så snälla dela, dela dela….

Tack på förhand!
/ Martin och Jeanette

Låt oss nu sluta upp bakom Martin och Jeanette och hjälpa dem att hitta nya assistenter till Sigge. Klicka på dela för att sprida detta vidare!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna