Nu hjälper vi undersköterskan Lena att uppmärksamma de orättvisa villkoren!

Lena Rodell är undersköterska.
Hon jobbar som stödassistent på ett gruppboende för funktionshindrade i Kungsbacka, ett jobb hon haft i 9 år..
Trots det fick hon nyligen reda på att hon får mindre lön än boendets nya vikarier.
På grund av att de fastanställda är bundna vid avtal, medan nyanställda är fria att förhandla sina lönar, tjänar Lena 800 kronor mindre än vikarierna.
– De tar en för given. Vi kommer dit år in och år ut. Den som har varit här längst har jobbat här i 24 år. Han får lägre lön än våra timvikarier. Det är så skevt att det är helt vansinnigt, säger hon till Aftonbladet.

I ett öppet brev på Facebook skriver Lena till kommunen:
”Hur tänker ni ang lönesystemet? På min arbetsplats är det en timvikarie som jobbar ca ett pass varannan månad och en timvikarie som har fått en månadsanställning på fyra månader nu. Själv har jag jobbat 9,5 år på samma arbetsplats, MEN!!! Båda vikarierna har högre lön än vad jag har. Vilken orättvisa. Jag får snällt ta emot den lönen som erbjuds till mej, medans nyanställda kan förhandla sej till en högre lön. Hur kan det finnas pengar till högre vikarielöner än för ordinarie personal? Är så ledsen och arg att mitt arbete inte uppskattas utav arbetsgivaren. Det känns som att få en käftsmäll!!!
Lena Rodell/ Kolla Gruppboende”

Ansvariga på kommunen instämmer i att Lena har en poäng i sin kritik och att lönesystemet bör ses över.

Jag är ingen expert på lönesystem, men det här låter verkligen inte rimligt. Självklart ska trogna medarbetare få vad de förtjänar!