Nu hyllar vi 15-åriga Nellie som ställer upp så att de äldre kan få ett luciatåg.

Sedan 1982 har Lions arrangerat luciatåg för de äldre på Pilegården och Magnolian i Staffanstorp. Men i år såg det inte ut att bli något. Då tog 15-årige Nellie Hyme Brelin saken i egna händer för att glädja de äldre – och tack vare hennes underbara insats blir det ett luciatåg för de äldre trots allt.  

Det var helt enkelt inte tillräckligt många som hade anmält sitt intresse för att delta i Lions luciatåg, och därför såg det ut som att de äldre i Staffanstorp i år skulle få klara sig utan klassiker som Lusse Lelle, Pepparkaksvisan och Staffan var en stalledräng.

Men då fick förra årets Lions-lucia, Nellie Hyme Brelin, höra talas om situationen. Nellie kände att hon verkligen ville hjälpa de äldre – och snart kom hon fram till att de borde ordna så att skolans luciatåg även åker runt och lussar för de äldre i Staffanstorp.

Idén fick bra respons från skolan och Lions fick därmed ett välkommet samtal från den hjälpsamma 15-åringen.

– Jag hörde att det inte skulle bli något luciafirande för de äldre och tyckte så synd om dom. Jag frågade vår rektor om vi kunde hjälpa till. Nu får vi ledigt för att lussa, säger Nellie Hyme Brelin till lokaltidningen.se.

De äldre i Staffanstorp får alltså ett luciatåg med Nellie i spetsen även i år.

– Jag vet att det betyder mycket för dem att vi kommer och sjunger. Det värmer gott i hjärtat att se det uppskattas och jag trycker det är en viktig tradition att hålla fast vid, säger Nellie Hyme Brelin till lokaltidningen.se.

Länge såg det ut som att kommunens äldre skulle bli utan det uppskattade luciatåget. Men så kom förra årets ljusdrottning till undsättning!

Posted by Lokaltidningen.se on den 7 december 2015

Gilla gärna om du också tycker att det var underbart av Nellie att komma till undsättning för de äldre.