Nu hyllar vi 15-åriga Albin som går emot näthatarna – och är stolt Lucia

15-årige Albin ville vara skolans Lucia. Efter en omröstning på skolan blev han utvald – och på Facebook skriver han nu om sitt normbrytande framträdande.

”Här är jag. En 15 årig bög som i år ska vara lucia på Högastensskolan. Jag är så otroligt tacksam för alla som är likasinnade med mig och stöttar mig i mina val”, skriver Albin på sin Facebook-sida.

15-årige Albin pratade med sina vänner, mest på skämt, om att eventuellt ställa upp i valet om att bli skolans Lucia. När alla hans vänner till slut valde att hoppa av ställde han själv upp – och i tisdags var resultatet inne.

Albin, som är öppet homosexuell, hade blivit utvald att vara skolans Lucia. På Facebook skriver han nu om stoltheten av att våga ställa upp och bryta normer.
”Att skolan lät mig kandidera och alla lärare samt kompisars fantastiska respons. Samtidigt är jag otroligt stolt över mig själv, att jag vågar ställa upp och bryta normer. Men mest av allt är jag tacksam för mina föräldrar som älskar mig för den jag är och låter mig leva livet till fullo”, skriver Albin på Facebook.

Bildkälla: Facebook/Albin Persson

Nu har hans Facebook-inlägg blivit en riktig succé. Fler än 3000 personer har gillat Albins inlägg och i kommentatorsfältet har han fullkomligen överösts av fina ord. Albin hoppas själv att hans framträdande som Lucia ska kunna göra att homosexuellas rättigheter ska förbättras. 

”Detta kommer vara en minst sagt spännande upplevelse och det känns som jag skriver historia på något sett. Att jag kan förbättra för en utsatt grupp i samhället. Den 13/12 klockan 7:30 ska jag stå, iklädd lucialinne med ljus i hår i idrottshallen och bara vara tacksam för livet! Hjärtligt välkomna för att älska alla”, avslutar Albin sitt inlägg på Facebook.

Bildkälla: Facebook/Albin Persson

Vilken fantastiskt förebild Albin är! Dela gärna artikeln med dina kompisar på Facebook.