Nu hyllar vi 15-årige Kasper som blev hjälte på olycksplatsen när alla vuxna var i chock

Hjältar finns i alla åldrar, storlekar och former – i detta fall är det 15-årige Kasper som förtjänar en stor applåd för sitt agerande. 

Det var efter en trafikolycka i Ølstykke kommun som Kasper Koch Hedme, 15, sprang fram när de vuxna stod som förlamade av chock. 

– Jag tror bara att det fanns en instinkt i mig som sa till mig att jag skulle hjälpa till, berättar Kasper för danska TV2

I onsdags var Kasper Koch Hedme på väg mot sin tredje dag i skolan efter sommarlovet, när han såg bilolyckan.

På den motsatta sidan av vägen låg en bil i diket. Kasper kastade sig av cykeln och rusade mot bilvraket. 

– Jag stannade till och frågade om det fanns några skadade, berättar Kasper för TV2 Lorry. 

© Foto: Privat

Det visades sig att det låg en medvetslös kvinna i bilen. Men de två vuxna som också befann sig på platsen var handlingsförlamade av chocken. 

Kasper Koch Hedme, som har utbildat sig till ungdomsbrandman, hade lärt sig hur man hanterar en sådan stressad situation: 

– De vuxna var mycket chockade. De visste inte vad de ska göra. Så det slutade med att jag var tvungen att ta kontroll och berätta för dem, ”gör så här”, så att de kunde hjälpa mig att hitta plånbok och idkort, förklarar Kasper. 

Med telefonen mellan axeln och halsen, gav Kasper kvinnan vård. Han stabiliserade hennes hals och såg till att hon hade fira luftväg – samtidigt som han pratade i telefon med larmcentralen. 

Till slut gick allting bra och en ambulans kom för att hämta kvinnan. 

Kaspers pappa, Thomas, hyllar sin son efter insatsen. 

– Jag är så stolt. Det var så bra gjort. Jag kan förstå om en vuxen reagerar sådan, men en 15-årig pojke skulle förmodligen bara vänta på ambulansen. Men Kasper kan ha hjälpt till att rädda ett människoliv, säger Thomas Hedme.

© Facebook/KasperKochHedme

Kasper Koch Hedme drömmer om att bli brandman när han blir vuxen, så att han kan hjälpa ännu fler människor i framtiden. 

Och jag måste säga att denna 15-åring definitivt verkar vara av det rätta virket. 

Tillsammans ser vi till att hylla denna tonåring, för det har han verkligen gjort sig förtjänt av!