Nu hyllar vi 20-årige Mokrrm som räddade livet på okända kvinnan

När 20-årige Mokrrm Mahmod var ute och gick i Stockholm fick han plötsligt syn på en kvinna som föll ner på gatan.

Utan att tveka sprang han fram, gav henne hjärt- lungräddning – och räddade mest troligt ett liv.

– När jag såg henne falla ihop tvekade jag inte, säger Mokrrm till Aftonbladet.

20-årige Mokrrm Mahmod var tidigare i veckan inne Stockholm för att handla – när han mitt på gatan plötsligt fick syn på en kvinna vingla omkring.

Först trodde han hon var onykter. Men när hon föll ihop, och Mokrrm snabbt var framme för att kolla puls och inte kände någonting, insåg han att han behövde göra någonting.

I Örebro hade Mokrrm gått MBU (Människan bakom uniformen) vilket är en utbildning där ungdomar får lära sig mer om polis, vakter och räddningspersonal. De utbyter erfarenheter och lär känna varandra.

Där får de även möjligheten att öva på hjärt-lungräddning med ambulanspersonalen, en utbildning som skulle visa sig vara livsviktig, rapporterar Nerikes Allehanda

Bildkälla: Facebook

Mokrrm inledde HLR tills en läkare snabbt var framme och avlöste honom. Men runt omkring honom såg han människor filma – någonting som gjorde honom förbannad då han tyckte de i stället kunde kallat på hjälp.

– Jag tror på karma, och hoppas att någon annan hade gjort samma sak för mig. I ett sånt läge spelar varje sekund roll, säger han till Aftonbladet.

Kvinnan som föll ner överlevde incidenten – och Mokrrm fick mycket beröm av ambulanspersonal som kom till platsen. För honom var det dock inte en fråga om att göra det för beröm eller någonting annat. För honom handlade det om att hjälpa en annan medmänniska i nöd.

Mokrrm delade med sig av händelsen på Twitter där han fått ta emot hyllningar från bland annat räddningspersonal och poliser, någonting han är glad över. 

– Då vet man att man gjort något rätt. Jag var inte rädd för något annat än att bli trött, det viktiga var bara att hjälpa till, säger han till Aftonbladet.

Bildkälla: Facebook

Mokrrm är en riktig hjälte! Överväg gärna att dela vidare artikeln så vi tillsammans kan hylla honom som den hjälte han är!