Nu hyllar vi 21-åriga Moa som ingrep och räddade en 70-årig dam när ingen annan brydde sig.

21-åriga Moa från Hemse, Gotland, var på väg hemåt efter jobbet. Då noterade hon hur en äldre kvinna i 70-årsåldern ramlat omkull på parkeringen utanför en butik. Ett flertal personer var där, men ingen tycktes notera kvinnan. Då agerade Moa. Nu har hon nominerats till priset Hela Gotlands Hjälte.

Händelsen, som utspelade sig för drygt ett år sedan, ser Moa inte som något anmärkningsvärt. Hon menar att det var självklart att hjälpa den äldre damen när ingen annan verkade bry sig.
– Jag kan ju förstå om någon är stressad och sådär, men jag skulle inte kunna ha på mitt samvete att bara åka förbi och veta att hon satt där, säger hon till Hela Gotland.

Kvinnan hade mest troligt varit på väg in i bilen, hunnit få in äggen, men då hade bilen rullat iväg. Hon satt bara några meter från bilen och kunde inte ta sig upp när Moa bestämde sig för att ingripa.
– Jag tog tag under armarna och lyfte upp henne. Sedan ställde jag henne mot byggnaden så att hon fick tillbaka sin balans. Hon sa att det inte var någon som visste att hon inte var hemma, och att ingen saknade henne av den anledningen. Hon kunde med andra ord ha blivit sittande där väldigt länge utan att någon saknat henne, berättar 21-åriga Moa.

Moas hjärtevärmande insats har hyllats flera gånger om och nu har hon alltså nominerats till priset Hela Gotlands Hjälte. Det går inte annat än att hålla med om att Moa förtjänar det!

Ojoj detta va något nytt! 😉
På lördag startar röstningen. (Bra att veta)

Publicerat av Moa Lindqvist den 11 februari 2016

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna