Nu hyllar vi Aras som bjuder vårdpersonalen på gratis mat på julafton.

För många är julaftonen en tid då släkt och vänner samlas och gemensamt firar in högtiden. Men det är inte alla som har den möjligheten. Detta är fallet för personalen som arbetar natt på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Med anledning av detta ville restaurangägaren Aras Baroshki göra något för de människor som ställer upp och arbetar med att ta hand om våra sjuka under julen.

Aras Baroshki driver pizzerian Mimo i Umeå och när julen står runt dörren ville han göra något för de människor som inte har möjlighet att fira med släkten. Speciellt de som jobbar inom sjukvården och ser till att våra sjuka får den vård de behöver även under julen ville Aras bjuda på något.

– Man hör och läser mycket i tidningarna att de som jobbar med sjuka har dåliga tider och dålig lön. Då började jag fundera på vad jag kunde bidra med för att uppmärksamma det fantastiska jobb som de gör, säger Aras till Folkbladet.

Därför kommer han nu att erbjuda all personal som arbetar på julaftonen en gratis måltid.

– Istället för att vara hemma med sina familjer på julafton tar de hand om sjuka. Då kände jag att jag också kan jobba på en obekväm arbetstid för att dra mitt strå till stacken.

Och för Newsner berättar Aras att initiativet har fått mycket positiv respons.

– Reaktionerna har varit jättepositiva från akuten och väldigt uppskattat, säger han.

Jag förstår sannerligen att det är uppskattat, vilken underbar idé! Det här gillar jag verkligen, om du också gör det får du gärna klicka på gilla här under 🙂