Nu hyllar vi busschauffören som klev in och stoppade misshandeln av ett barn.

Klockan var strax innan 10 förra tisdagsmorgonen när en buss passerade en grundskola i Malmö. Plötsligt tvärnitade bussen mitt på vägen, varpå chauffören kastade sig ut och sprang fram till en grupp barn. Det visade sig att busschauffören hade sett hur en liten pojke blivit slagen och sparkad av några andra barn – och direkt valt att ingripa. Nu hyllas hon över hela nätet för sin observanta och viktiga insats.

Ingen av passagerarna fattade först vad som hände när bussen plötsligt stannade utanför en grundskola i centrala Malmö förra tisdagen.

– Jag såg hur busschauffören sprang ut och att hon såg väldigt upprörd ut, säger passageraren och vittnet Eva Espinoza till Aftonbladet.

Men snart stod det klart att busschauffören hade stannat av en minst sagt viktig anledning.

– Jag gick fram till chauffören för att fråga vad som hänt då berättade hon att hon avbrutit en misshandel. Hon hade sett hur barnen stod runt honom och sparkade och slog på pojken, säger Eva Espinoza till Aftonbladet.

buss2
Bildkälla: Pixabay

En annan passagerare klev ur bussen för att hjälpa till och de stannade sedan där till dess att en lärare kom för att reda ut situationen. Hålltiderna för bussen var oväsentliga – och i ett Facebook-inlägg till Skånetrafiken hyllar nu vittnet Eva Espinoza den modiga chauffören, något som flera tusen svenskar har gillat.

”En av era kvinnliga chaufförer förtjänar blommor och tårta eller en fridag med lön”, skriver Eva Espinoza bland annat innan hon fortsätter: ”Heder och ära! Du kommer vara hjälte för livet för det barnet (och för mig!)”.

Kort därefter svarade Skånetrafiken på Evas Facebook-meddelande. Där skrev de: ”Hej Eva, visst finns det hjältar i vardagen och det gäller att lyfta fram dessa solstrålar som hjälper till när det behövs som mest. Det värmer våra hjärtan att läsa ditt inlägg och vi är tacksamma att höra att föraren och medpassageraren tog initiativet att hjälpa till i detta fall. Vi hoppas på att barnet mår bra och vi har sett till att dina fina ord når ansvariga på bussbolaget så att de kan fira denna hjälteinsats!”

Dela gärna vidare för att hylla busschaufförens viktiga insats!