Nu hyllar vi busschauffören som räddade 5-åring utan skor och jacka från iskylan

Då och då trillar vi över saker och ting som ger en dålig magkänsla. Ofta säger det logiska inom oss att det säkert finns en rimlig förklaring bakom det hela, men så är inte alltid fallet.

Ibland kan det faktiskt vara något som är allvarligt fel – och istället för att vända bort blicken och gå vidare kan det därför många gånger vara klokt att samla mod till sig och fråga vad som står på.

Det var också precis vad busschauffören Denise Wilson gjorde – och efter att sannolikt ha räddat livet på en 5-årig pojke hyllas hon nu som en stor hjälte.

Det var ett helt vanligt nattpass i amerikanska Milwaukee, Wisconsin.

Busschauffören Denise Wilson funderade på om hon skulle jobba in sin rast och sluta lite tidigare – men i sista stund bestämde hon sig ändå för att gå ut och sträcka lite på benen.

– Först tänkte jag inte stanna. Jag tänkte bara köra vidare för att bli klar för natten, men sedan tänkte jag att ’äh, jag stannar, sträcker på mig och tar lite luft’, säger Denise Wilson till Fox News.

Bildkälla: Youtube

Och tur var väl det, för precis när Denise skulle ta sin rast hörde hon ett märkligt ljud.

Det lät som någon satt ute och grät – och busschauffören bestämde sig för att ge sig ut på den mörka gatan och undersöka saken närmare.

Snart fick hon en stor chock.

Bildkälla: Youtube

Där, ute på gatan i minusgrader, upptäckte hon en femårig pojke utan varken skor på fötterna eller något på överkroppen.

Denise reagerade blixtsnabbt.

Hon gav pojken sin jacka och tog med honom in i värmen på bussen.

Bildkälla: Youtube

Sedan körde hon raka vägen till en bensinstation där pojken kunde få kläder som passade.

Hon gav honom en bit mat och tog hand om pojken tills polisen anlände.

– Jag köpte lite snacks, försökte lugna honom och få honom att känna sig säker. Jag frågade om han fortfarande frös och så la jag min jacka om honom och virade in honom i den så han kunde bli varm, säger Denise Wilson till Fox News.

Bildkälla: Youtube

När polisen anlände visade det sig att pojken hade försvunnit från hemmet och inte hittat tillbaka.

Det hela var en olycka – men tack vare Denises godhjärtade insats fick de oroliga föräldrarna äntligen tillbaka sin pojke.

Se videoklippet om händelsen här:

Tack vare denna underbara busschaufför fick pojken återförenas med sina föräldrar.

Dela gärna vidare för att påminna andra om att tänka till en extra gång när något inte verkar stämma!