Nu hyllar vi byborna som hjälper den barnfamilj som förlorade allt i branden.

När det värsta händer är det så skönt att veta att det finns människor där ute som inte tvekar en sekund på att ställa upp och försöka hjälpa till när deras medmänniskor hamnat i en riktigt jobbig situation i livet. Den här historien från skånska Grönby fick i alla fall mitt hjärta att fyllas med värme.

I fredags eftermiddag drabbades en familj i skånska Grönby av bland det värsta man kan tänka sig. Hela villan fattade eld medan delar av familjen fortfarande var hemma och familjemedlemmarna tvingades lämna huset springandes, utan att hinna få med sig någonting från hemmet, skriver Trelleborgs Allehanda.

När Sophie Nilsson i Grönby fick klart för sig vad som hade hänt familjen från byn bestämde hon sig för att göra vad hon kunde för att hjälpa dem att komma på fötter efter den kraftiga eldsvådan som kostade familjen hela hemmet. Därför startade hon en insamling på Facebook där människor kan skänka pengar till familjen. Samtidigt startade en annan bekant till familjen, Åsa Sirén, en insamling där människor kan skänka förnödenheter. Och deras initiativ har fått en otrolig respons.

– Telefonen har ringt hela tiden sedan i fredags kväll. Folk vill veta vad som behövs, berättar Sophie Nilsson för Trelleborgs allehanda och fortsätter.

– Även helt okända hör av sig och vill ge en hjälpande hand till människor de aldrig träffat. Jag blir helt rörd, tårarna har runnit flera gånger.

Människor ifrån byn skänker både pengar och saker, men även personer från andra platser som hört om familjens öde ställer upp.

– De här sakerna hade jag redan sorterat ut, och tänkt sälja på loppis. Men hellre än att få en tia per plagg kan jag ju skänka dem till någon som verkligen behöver dem, säger Ann-Sofie Westerlund som har kört från Trelleborg till Trelleborgs Allehanda.

På söndagen hade totalt 10 000 kronor kommit in till familjen som nu befinner sig hos släktingar.

Många vill hjälpa den familj vars hus brann ner i fredags. ”Så enormt skönt att bo i en liten by som engagerar sig”.

Publicerat av Trelleborgs Allehanda den 24 januari 2016

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna