Nu hyllar vi Caroline som grep in och stoppade bensintjuvarna i Töreboda.

26-åriga Caroline Roos befann sig i sin fotostudio i stationshuset i Töreboda när hon plötsligt fick syn på att något märkligt pågick nere på grusparkeringen utanför fönstret. Mitt på ljusa dagen, vid halv elva-tiden på förmiddagen, hade nämligen en man och en kvinna dykt upp och var nu i full färd med att slanga bensin ur en rad olika bilar som stod parkerade. Då bestämde sig Caroline för att agera.

P4 Skaraborg, som var först med att rapportera om händelsen, skriver att många tågpendlare fått sina parkerade bilar tömda på bensin på just den här platsen hela vintern.

Och med tanke på detta bestämde sig Caroline för att göra något nu när hon blev ögonvittne till ett pågående brott.

– Det har varit så mycket strul runt stationshuset. Jag har tröttnat, säger Caroline till Expressen.

När hennes kontorsgranne knackade på och pekade ut det som pågick utanför fönstret tog Caroline upp sin kamera och började filma händelsen. Samtidigt ringde hennes kontorsgranne efter polisen.

Caroline gick sedan ner till parkeringen för att fråga vad paret egentligen höll på med.

– Jag är nog ganska impulsiv av mig. Jag kände att det bara brände till i huvudet och nu får det liksom vara nog. Men jag höll mig ändå ganska lugn, säger hon till P4 Skaraborg.

Där uppstod en hetsig konversation med tjuvarna som till en början hävdade att de inte gjort något olagligt, men när Caroline berättade att hon filmat allting och att de hade ringt polisen fick de märkbart irriterade tjuvarna bråttom att lämna platsen.

Efter händelsen laddade Carolines pojkvän upp filmen på Facebook och på bara ett par dagar har den setts av över 620 000 personer.

– Den fick jättemycket spridning jättefort. Vi värnar om varandra i Töreboda, men att det skulle bli så stort hade jag aldrig kunnat tänka mig, säger Caroline Roos till Expressen.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna