Nu hyllar vi eldsjälarna som anordnar julfest för ensamma äldre i Värmland.

Julen är en tid som många av oss verkligen ser fram emot. Att få samla släkt och vänner och äta god mat och vara tillsammans hör i alla fall för mig till årets kanske största höjdpunkter. Men alla människor har inte förmånen att ha någon familj att fira julen med. Kanske har man blivit så pass gammal att familj och vänner har gått bort eller helt enkelt bor för långt bort för att kunna träffas. Med anledning av detta har några eldsjälar i Värmland startat en alldeles underbar tradition.

För femte året i rad kommer några eldsjälar i Säffle i Värmland att anordna en julfest där ensamma äldre människor kan samlas och fira in högtiden.
– Ingen ska behöva sitta ensam på jul. Därför gör vi det här, säger Mia Arnell, en av eldsjälarna bakom idéen till NWT.

Totalt kommer man att kunna ta emot mellan 30 och 40 personer på julfesten som anordnas helt ideellt. Tanken är att de många äldre som sitter ensamma utan släkt eller vänner ska ha någonstans att ta vägen. Det kommer att bjudas på underhållning, julbön och ett rejält julbord.

– Jag tror att halva släkten är engagerad i detta. Vänner och familj ställer upp som chaufförer, då vi åker och hämtar dem som inte kan ta sig hit på egen hand, säger Mia Arnell till NWT.

Hon tillägger också att festen, som arrangeras helt ideellt är något som hon verkligen uppskattar.

– Det här lockar fram det allra goaste i folk. Man mår så himla gött när man kommer hem efter festen. Det är värt varenda timme, och det är ingen riktig jul utan julfesten, menar Mia till NWT.

”Ingen ska behöva sitta ensam på julafton”. Det anser ett gäng eldsjälar på Attendo Lindbacken, som ideellt anordnar en julfest för äldre Säfflebor som saknar anhöriga.

Posted by Säffle-Tidningen on den 14 december 2015

Jag tycker att det här initiativet är alldeles underbart, om du håller med får du gärna klicka på gilla här under.