Nu hyllar vi flygbolaget som gjorde allt i sin makt för att hjälpa mamma i nöd

Att arbeta på flygbolag är säkerligen inte det mest tacksamma jobbet. Dag ut och dag in får de anställda stå och ta emot kritik, förolämpningar och allmän vrede från missnöjda resenärer – och det spelar egentligen ingen roll vems felet är, någon måste ju stå i skottgluggen.

Vad vi resenärer däremot sällan tänker på är att de gör sitt yttersta för att hjälpa oss.

Fråga bara passageraren Peggy Uhle, som är evigt tacksam till flygbolaget Southwest Airlines efter att de gjort mer än någon hade kunnat förvänta sig när hon drabbades av ett tufft familjetrauma.

Mamman Peggy Uhle skulle resa från amerikanska Chicago till Columbus och hade därför stängt av sin mobiltelefon strax innan planet skulle lyfta.

Men hon hann inte komma långt på resan, för plötsligt tvärvände planet från landningsbanan på Midway Airport och körde tillbaka mot gaten. 

Peggy och de övriga passagerarna förstod ingenting.

Southwest
Bildkälla: Imgur

Väl förankrade vid gaten klev en flygvärdinna fram till Peggy och bad henne kliva av omedelbart. Peggy trodde först att hon hade gått på fel plan, men ute vid disken möttes hon till sin stora förvåning av sin make i andra änden av en telefonlur.

Han hade tvingats kontakta Southwest Airlines eftersom Peggys telefon var avstängd och flygpersonalen hade som tur var lyckats få makarna i kontakt med varandra i sista stund.

Det visade sig nämligen att Peggys 24-årige son hade drabbats av en allvarlig skallskada och låg i koma i den amerikanska staden Denver.

peggy
Bildkälla: Peggy Maguire Uhle (Facebook)

Peggy drabbades av panik – men flygbolaget lämnade henne inte i sticket.

Innan hon knappt ens hunnit ta in den chockerande nyheten förklarade personalen att de redan hade ombokat hennes resa till nästa direktflyg mot Denver – och dessutom ordnat med andra praktiska detaljer. Samtidigt vägrade de ta betalt för någonting!

”De erbjöd mig ett privat väntrum, omdirigerade mitt bagage, lät mig boarda planet först, och packade en lunch som jag kunde äta när jag gick av planet i Denver. Mitt bagage levererades dit jag skulle bo och jag fick dessutom ett telefonsamtal från Southwest som undrade hur min son mådde”, säger Peggy Uhle till BoardingArea.com.

Bildkälla: Shutterstock

Tack vare flygbolagets respekt, vänlighet och otroliga service fick Peggy snabbt komma i kontakt med sin familj och resa till sin son för att ge honom det stöd som behövdes – utan att bli återbetalningsskyldig för någonting.

”Den omtanke jag visades är över all förväntan. Vi har alltid gillat Southwest Airlines och nu har vi inte ord för att säga tillräckligt mycket bra saker om dem”, säger Peggy Uhle.

Sonen mår nu bättre men återhämtar sig fortfarande från den allvarliga skallskadan.

Tveka inte att dela vidare om du också tycker att det var fantastiskt fint gjort av flygbolaget att hjälpa mamman så mycket!