Nu hyllar vi Helena som gått 300 mil för att samla in pengar till cancerforskning.

Nu hyllar vi Helena som gått 300 mil för att samla in pengar till cancerforskning.

Enligt Cancerfonden räknar man med att mer än var tredje person som lever i Sverige i dag kommer att få en cancerdiagnos under sin livstid. En av vår tids värsta sjukdomar tar årligen tusentals människors liv och lämnar mängder av familjer i sorg. När Helena Olmås moster drabbades av bröstcancer tog hon beslut – hon skulle på något sätt göra vad hon kunde för att samla in pengar till cancerforskningen.

För 2,5 år sen drabbades 36-åriga Helena Olmås moster av svår bröstcancer och genomgick en tuff behandling som innefattade cellgifter och strålning.
Då Helena hade en väldigt nära relation till sin moster bestämde hon sig för att genomföra en rejäl vandring till förmån för cancerfonden.

– Hon står mig väldigt nära, det tog mig och familjen väldigt hårt. Utan forskningen hade hon varit död i dag, säger Helena Olmås till Aftonbladet.

Helena vandrade totalt 3007 kilometer från Nya Zeelands nordspets till sydspets och samlade in pengar under resans gång. Nu har hon slutfört den långa vandringen.

Bildkälla: Helena Olmås (Facebook)

– Det var absolut värt det, känslan när jag kom fram i går var helt sjuk. Det är en speciell känsla att man vet att man kan ta sig 3 000 kilometer till fots. Jag har haft hela mitt liv i en ryggsäck. Det är en ganska häftig känsla. Plus att min insamling har gått så fantastiskt bra. Jag har gråtit. Mina fötter gör jätteont. Jag har tappat två naglar och är stel som en pinne, berättar hon för Aftonbladet.

Bildkälla: Helena Olmås (Facebook)

Insamlingen som Helena satte upp på Cancerfondens hemsida hade som mål att samla in 120 000 kronor. En summa hon slog med råge. Hittills har insamlingen, som hon under sin promenad spred via sociala medier, gett 161 000 kronor till cancerforskningen.

Såhär skriver Helena själv på Facebook när hon gått i mål:

”Jag kan inte med ord beskriva min tacksamhet över allt stöd längs vägen och över alla bidrag till min insamling till Cancerfonden. Den har nått över 160000:- och jag har en känsla av att vi inte är i mål riktigt än…tack.”

Läs hela inlägget här!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna