Nu hyllar vi hjälten Therese som fällde tjuven när han rånade den gamla damen.

När Therese Nyberg var på stan i Sundsvall blev hon plötsligt vittne till något som hon bara inte kunde låta passera. Alldeles bredvid henne blev nämligen en äldre dam bestulen på såväl sin väska som sina apotekspåsar. Då grep Therese in.

När Therese Nyberg såg hur tjuven gav sig på den äldre damen och rev åt sig hennes tillhörigheter agerade hon omedelbart. Hon tänkte inte låta den här tjuven komma undan utan inledde instinktivt en jakt efter brottslingen.

Och inte nog med det. När hon efter 50 meters jakt kom ikapp honom fällde hon honom dessutom till marken.

– När jag fick tag på han, så hoppade jag på han och skrek och frågade vad han gjorde, berättar Therese för Sveriges Radio Västernorrland, som var först att rapportera om händelsen.

Kort därefter anlände en civilpolis till platsen och tog över gripandet av tjuven. Hur Therese lyckades hålla fast tjuven, som var runt 1.90 lång, vet hon inte riktigt själv. Men det hon reagerade starkast på var att ingen annan ingrep.

– Jag tycker det är hemskt. Vuxna människor som ser en tant bli rånad och inte ens kan hjälpa henne. En 16-årig tjej gör det istället. Hallå!

Hon säger också att hon inte tänkte innan hon agerade.

– Jag har tänkt i efterhand att det kunde gått illa, men det gjorde det inte så jag hade ju tur, säger Therese till SR Västernorrland.

Thereses insats är verkligen beundransvärd och jag vill passa på att skicka ett stort tack till henne för hennes medmänskliga insats. Vi behöver fler som dig Therese!

DAGENS HJÄLTE <3Gymnasietjejen Therese såg hur en äldre kvinna blev bestulen på sin väska och apotekspåsar. När ingen…

Publicerat av Sveriges Radio den 12 april 2016

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna