Nu hyllar vi hockeyproffset som skänker 670 000 kronor till sjuka barn i Göteborg.

Jag tycker det är så fint när personer med mycket pengar delar med sig till bättre behövande. En mästare på det är den svenske ishockeymålvakten Henrik Lundqvist, som engagerar sig mycket i välgörenhet och dessutom har en egen stiftelse vid namn Henrik Lundqvist Foundation. Nu har hockeyproffset gjort ytterligare en underbar gest – då han har valt att skänka en gåva på 80 000 dollar, vilket motsvarar 672 700 svenska kronor, till sjuka barn i Göteborg.

Henrik Lundqvist har skördat stora framgångar på isen – men han är en minst lika stor hjälte utanför. Över två års tid kommer han nu att bidra med 80 000 dollar till utbyggnaden av Ronald McDonald Hus i Göteborg, en fristående ideell organisation som arbetar för att underlätta livet för svårt sjuka barn.

”Göteborgshuset fick en fin julklapp i år! Henrik Lundkvist Foundation har beslutat att bidra till deras utbyggnad med 80 000 USD över två år! Det är en ära att Henrik vill satsa på Ronald McDonald Hus i Sverige, i den stad han bott i flera år, spelandes för Frölunda HC. Vi är stolta, glada och hedrade!”, skriver organisationen på sin Facebook-sida.

Göteborgshuset fick en fin julklapp i år!Henrik Lundkvist Foundation har beslutat att bidra till deras utbyggnad med 80…

Posted by Ronald McDonald Hus on den 4 januari 2016

Jag tycker att det här var ett underbart initiativ och det värmer verkligen mitt hjärta att läsa om hur generös Henrik Lundqvist är. Gilla gärna om du håller med.