Nu hyllar vi Jeff som cyklade efter och grep en man som högg kvinna blodig

Det finns riktiga hjältar där ute.

Jeff, Magnus, Nathalie och Brian har utan att tveka visat stort mod och hjälpt andra i nöd – de är alla hjältar.

Nu hyllas de av polisen för sina ingripanden.

– För mig var det självklart även om jag efteråt såklart funderat över riskerna vi utsatte oss för, berättar Magnus.

I fredags fick fyra personer ta emot medalj och diplom av Malmös polismästare Stefan Sintéus. De tackades för sitt mod och för rådigt ingripande, där de alla hjälpt personer i nöd i Malmö.

Jeff Jönsson fick pris av polisen för att han grep en gärningsman som knivskar och rånade en kvinna.

Han var på väg hem från jobbet på cykel när han hörde två kvinnor som skrek att en man hade tagit en annan kvinnas handväska.

Gärningsmannen hade knivskurit kvinnan i handen och försvann på en cykel. Kvinnorna pekade ut mannen och Jeff bestämde sig för att ta upp jakten på cykeln. Jeff hann ikapp mannen tryckte upp honom mot en husvägg till polisen kunde gripa rånaren.

– Det gick så fort från det att jag blev medveten om vad som hänt tills jag kom ikapp gärningsmannen, så jag tänkte inte, det var ren instinkt. När jag tog upp jakten visste jag inte att han hade kniv på sig men jag såg det direkt när jag fick tag på honom, berättar Jeff för polisen

jeff
© Bildkälla: Polisen 

Polisen hyllar Jeff för hans ingripande.

– Det är sällan man träffar människor som ingriper mot brott, när det väl händer blir man extra glad. Den insats som Jeff gjort både för målsägande, polisen och samhället bör särskilt uppmärksammas, säger patrullen som kunde gripa knivrånaren, enligt polisens hemsida.

Även Magnus Qvarfordt, Nathalie Holmström och Brian O’Driscoll fick alla ta emot medalj för att de räddade en man ur lågorna från en övertänd villa.

– Det var lika självklart för mig, det känns bra att ha agerat så som jag gjorde, berättar Natalie.

npolisen
© Bildkälla: Polisen

Polismästare Stefan Sintéus hyllar alla tre för den modiga insatsen.

– Ingripandet visar på förmåga att snabbt agera med risk för deras egen säkerhet. De insatser som de tre gjorde räddade förmodligen mannen till livet. Att de sedan även försökte rädda en andra person när de fick information om detta, visar på handlingskraft men också på ett högt säkerhetstänk då huset brann så pass att de fick avbryta räddningsförsöket, säger Stefan Sintéus på polisens hemsida. 

medalj
© Bildkälla: Polisen

Vilka hjältar! DELA gärna för att hylla deras mod!

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!