Nu hyllar vi killarna som bjöd på gratis korv till poliserna som kämpade i natten

Efter terrorattacken mitt i centrala Stockholm arbetade poliser, väktare, räddningstjänst och läkare febrilt med att hjälpa och skydda allmänheten.

Mängder med stockholmare gjorde sitt bästa för att hjälpa till – med allt från att öppna sina hem för strandsatta, erbjuda skjuts hem och hjälpa till att hämta barn från dagis.

Ninep Solagha och kompisen drog sitt strå till stacken – och tände en grill och bjöd polis och alla stockholmare på gratis korv med bröd.  

Tillsammans med sin kompis åkte Ninep Solagha in till centrala Stockholm och tände en grill. De bjöd alla poliser, sjuksköterskor och stockholmare som ville ha på gratis korv.

– Jag kände att jag ville göra nånting. Jag tyckte att det var för mycket negativt på nyheter och sociala medier, att man skulle hålla sig borta från stan för att det var farligt. Jag ville visa att vi inte ska vara rädda, säger Ninep Solagha till Stockholm Direkt.

Kompisarna köpte mängder med korv och ställde sig på Sveavägen.

– Jag tände grillen och gick fram till insatsstyrkan och sa till dem att jag var där för att grilla och bjuda folk på korv, så att de inte skulle bli oroliga. De blev jätteglada och sa ”det är såna som du som behövs”. Jag bjöd in dem att komma och ta en korv, men de hade ju viktigare saker för sig, säger Ninep till Stockholm Direkt.

De stod och bjöd på korv till två på natten.

Vilket otroligt fint initiativ, bra gjort grabbar! Dela gärna om du håller med. 

Publicerad av Newsner, gilla gärna