Nu hyllar vi Kurt och Kajsa som varit gifta i 74 år och snart firar atombröllop.

Kurt och Kajsa Öhman är verkligen ett bevis på att gammal kärlek aldrig rostar. Kurt, 100, och Kajsa, 98, har snart varit gifta i 75 år. Nästa år firar de atombröllop! – Det har liksom bara varit självklart att vi två ska fortsätta att hålla ihop, säger paret från Mullsjö till Expressen.    

Paret har varit med om en hel del i sina dar, men det var inte kärlek vid första ögonkastet.

– Brorsan hade träffat en tjej och en dag när jag träffade dem i Göteborg var Kajsa med. Det var inte kärlek vid första ögonkastet, men vi träffades ju fler gånger, berättar Kurt för reportern Mats Å Johansson i det senaste numret av Året Runt.

Kurt hade en tuff uppväxt, bland annat dog hans mor tidigt. Han började sin karriär på ett båtvarv i Strömstad, men tjänstgjorde även i flottan under andra världskriget.

Mitt under brinnande krig förlovade sig paret och 1942 gifte sig Kurt och Kajsa i Ullareds kyrka.

På den tiden höll man ihop i vårt och torrt, menar Kajsa som jobbat som hårfrisörska större delen av sitt liv.

– På sätt och vis var det nog enklare att vara gift på den tiden. När barnen var små var jag hemma och tog hand om hushållet och då de blev lite äldre arbetade jag tre dagar i veckan i salongen. Det var inte som nu när båda ska arbeta lika mycket och dela på hemarbetet, berättar Kajsa för Expressen.

Efter pensioneringen flyttade paret till Mullsjö och nästa år firar Kurt och Kajsa atombröllop.

– Om vi fortfarande lever då gör vi nog på samma sätt då som vi ska göra på måndag när vi har vår 74-åriga bröllopsdag. Vi har en flaska champagne på kylning och skålar i det till middagen, berättar Kajsa.

Vilken bragd – Året Runt gratulerar till superäktenskapet!

Publicerat av Året Runt den 12 april 2016

Visst är Kurt och Kajsa ett levande bevis på hur vacker och fint äktenskapet kan vara? Dela gärna vidare om du vill hylla detta fina par!