Nu hyllar vi kvinnan som gjorde allt i sin makt för att hjälpa cancersjuk mamma

På sin egen födelsedag hade tvåbarnsmamman Stacy Hurt fått det värsta tänkbara beskedet i sitt liv. Hon hade drabbats av cancer.

Plötsligt vändes vardagen upp- och ned – och för resten av livet skulle hon tvingas kämpa på med kemoterapi och mediciner.

Men en dag hände det som inte fick hända. Under en flygning mellan två behandlingar i amerikanska Nashville och Pittsburgh försvann Stacys bagage – ett bagage som innehöll livsviktiga tillhörigheter för cancerbehandlingen.

Mamman Stacy, som hade en steg 4 tjock- och ändtarmscancer, hade den här dagen tagit ett tidigare flyg efter en behandling i Nashville – för att kunna hinna till nästa behandling, en kemoterapi hemma i Pittsburgh, dagen därpå.

Men bagaget lastades ändå på hennes ursprungliga flyg – en flight som senare blev inställd.

Stacy visste inte vad hon skulle ta sig till. Hon var i desperat behov av det där bagaget, eftersom det var fyllt med saker hon behövde för sin kemoterapi. Där i fanns inte bara viktiga mediciner, utan också hennes favorittröja och en rosenkrans för hennes böner.

”Jag greps omedelbart av panik”, säger Stacy Hurt till CBS.

Bildkälla: Youtube

En gråtande och orolig Stacy blev allt mer klar över insikten att bagaget inte skulle hinna tillbaka i tid.

Mitt i all panik tog hon så upp telefonen och ringde flygbolaget Southwest Airlines på Pittsburgh International Airport.

Hon förklarade den traumatiska situationen – som ju kunde vara en fråga om liv och död.

”Hon märkte hur desperat jag var och svarade ’jag hittar bagaget åt dig, jag löser det åt dig, vi fixar det åt dig, på ett eller annat sätt’”, säger Stacy Hurt till CBS.

Bildkälla: Youtube

Och det var precis vad kvinnan på flygbolaget gjorde.

När Stacy vaknade nästa morgon öppnade hon nämligen ytterdörren – och möttes av sitt bagage.

Stacy slängde upp bagaget och såg till sin stora lättnad att allting var orört.

Men där fanns också någonting mer… en handskriven lapp.

Bildkälla: Youtube

Det visade sig att kvinnan på flygbolaget, Sarah Rowen, inte bara hade lyckats jaga fatt på bagaget – utan gått betydligt längre än så.

Eftersom det var så sent hade det inte funnits någon som kunnat transportera bagaget till Stacy.

Sarah, som vägrat ge upp, hade därför personligen kört bagaget hela vägen hem till Stacy… klockan 3 på natten! Sedan hade hon lämnat det utanför ytterdörren.

”Jag har haft familjemedlemmar som har varit sjuka så jag förstår den situationen, att saker redan är tuffa som de är”, säger Sarah Rowen till CBS.

Bildkälla: Youtube

På lappen hade Sarah skrivit och bett om ursäkt för det försenade bagaget.

Hon önskade också Stacy ett tillfrisknande å hela flygbolagets vägnar – och så avslutade hon med ”se nu till att sparka skiten ur cancern!”.

Tack vare denna underbara anställda, som aldrig tvekade en sekund på att hjälpa en människa i nöd, hade Stacy alltså fått sina mediciner i tid till behandlingen.

Se det rörande klippet om händelsen här:

Tveka inte att dela vidare om du också tycker att det var fantastiskt fint gjort av kvinnan på flygbolaget att hjälpa mamman så mycket!