Nu hyllar vi löparna som visar exakt vad idrott handlar om

Idrott kan verkligen vara vackert på så många olika nivåer. Den storsinte förloraren som skakar hand och erkänner sig besegrad, laget som går före jaget och korsar eld och vatten i sin strävan efter ett och samma mål – eller varför inte människorna som är kompletta främlingar för varandra men som förenas i aktiviteten och tillsammans visar upp mänsklighetens absolut finaste sida.

Det här klippet, som just nu får hela nätet att göra tummen upp, är ett klockrent exempel på det sistnämnda.

Det var under ett halvmaraton i amerikanska Philadelphia som händelsen utspelade sig för ett par veckor sedan.

Efter att ha krigat sig igenom monstersträckan på 21,1 kilometer närmade sig de utmattade och lyckliga löparna äntligen målgången. De sista krafterna skulle ut, det var bara några meter kvar… när en kvinna plötsligt kollapsade.

Precis som hon var på väg att falla mot asfalten såg dock en förbipasserande man i grön tröja vad som var på väg att hända.

Tillsammans med en annan löpare avbröt han sin jakt mot målet, stannade till – och agerade direkt. Så småningom vände även en tredje löpare om och istället för att sikta mot en så bra tid som möjligt sträckte de ut sina armar för en medtävlande – och visade exakt vad idrott handlar om. 

Det rörande ögonblicket har redan setts över 30 miljoner gånger på Facebook och nu hyllas löparna stort för sin insats. Titta varför i klippet här under:

Så fint att se, det här gör mig alldeles varm i hjärtat.

Tveka inte att dela vidare för att hylla löparnas insats och visa att det fortfarande finns hopp om mänskligheten!