Nu hyllar vi MC-knuttarna som samlat in 200 000 kronor till cancersjuka barn.

I år genererade insamlingen 31 669 kronor. Totalt under de elva åren som insamlingen arrangerats har över 200 000 kronor samlats in. MC-klubbarna som arrangerar den traditionella Första majkortegen av motorcyklar till förmån för cancersjuka barn förtjänar verkligen att hyllas.

För elva år sedan arrangerades den allra första motorcykelkortegen i Örebro. Eldsjälen Pia Flodin är en av initiativtagarna tillsammans med två MC-klubbar. Idén föddes när Pia och hennes kompisar i garaget ville göra något bra. Pengarna som samlas in går uteslutande till Stjärnglansen – ett konto till förmån för cancersjuka barn.
– Pengarna kan användas av barnen till att till exempel åka till Kolmården eller köpa ett tv-spel. De ska gå till något lite extra, helt enkelt, säger Pia Flodin till NA.

På elva år har motorcykelkortegen samlat in över 200 000 kronor. Och i år slogs det rekord med 31 669 kronor. Sammanlagt deltog runt 250 motorcyklar. En minst sagt mäktig syn med så många motorcykelknuttar, men ännu mäktigare är deras initiativ som förgyller vardagen för cancersjuka barn. Underbart!

250 motorcyklar deltog i den traditionella första majkortegen för att samla in pengar till cancersjuka barn.

Publicerat av NA den 1 maj 2016

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna