Nu hyllar vi personalen som gjorde så fint firande för 100-åring på akuten.

Att hamna på en akutmottagning är aldrig särskilt kul. Men som tur är finns det bra personal som håller ett vakande öga på oss i fall olyckan skulle vara framme. När en 100-åring tvingades fira sin födelsedag på akuten vid Akademiska sjukhuset i Uppsala ställde personalen upp på ett underbart sätt och bjöd på pommac & prinsesstårta. – Hen blev glad och firade och hade absolut inte väntat sig något, säger Charlotta Nordgren Thermaenius, chef för akutmottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala, till Expressen.    

Det var Charlotta Nordgren Thermanius som skrev ett inlägg om den fina gesten på akutmottagningens Facebook-sida. Inlägget fick stor spridning och många berömmer personalens varma födelsedagsfirandet – med all rätt tycker jag.

En 100-åring firas!
Personalen som arbetade natten till idag upptäckte att en patient på akuten skulle fylla 100 år…

Posted by Akutmottagning Akademiska Sjukhuset on den 23 november 2015

”Underbar personal. Säkert en underbar 100-åring också. Så fint gjort”, skriver en person.
”Empati :-))) stort tack för er medkänsla .. 100 år .. Respekt o Stort Grattis till 100- åringen .. Fantastiskt .. Så mycket livserfarenhet :-)), skriver en annan.

Patienten fick alltså tårta och pommac efter att en sjuksköterska cyklat till stan och handlat.
– I vanliga fall brukar det vara rätt så stressigt men i går kunde alla vara med och fira och det är kul att personalen också kunde vara med eftersom det inte alltid hinns med sådant, säger Charlotta Nordgren Thermanius till Expressen.

Dela och gilla gärna om du tycker den här sjukvårdspersonalen förtjänar alla likes i världen.