Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Nu hyllar vi pizzerian som låter sina kunder förbetala pizza till hemlösa.

En dag gick en kund in på Rosa’s Frech Pizza i Philadelphia och frågade om det var möjligt att betala för en bit pizza redan nu, som personalen sedan kunde ge till en hemlös person. Han ville ge dem 1 dollar, vilket motsvarar en pizzaslice, så att en hemlös person kunde få pizza även om personen inte hade pengar.

Ägaren Mason Wartman tyckte att det lät som en bra idé, tog emot pengarna och skrev upp den innestående pizzaslicen på en post-it-lapp.

Nästa dag kom en hungrig man in med bara 65 cent i fickan. Mason sa att han skulle behålla växeln och att hans pizza redan var betald. 

Det dröjde inte länge innan fler personer hade skänkt pengar till pizza för hemlösa – och idag har Mason gett bort över 10 000 pizzabitar till hemlösa och ekonomiskt utsatta människor.

Idag är systemet med pizzaslice till hemlösa känt i området. Varje dag kommer kunder in och ger Mason en dollar till pizza.

Väggarna på Rosa’s Frech Pizza täckta med post-it-lappar. På varje lapp står en liten hälsning till personen som ska få pizzan. 

För många människor har pizzan blivit en räddning, då de annars inte har råd att köpa mat.

– Jag har varit hemlös till och från de senaste 5 åren. Det är jobbigt, men jag kan i alla fall se fram emot 11.00 när jag kan få en varm bit pizza, berättar en av besökarna på pizzerian.

Det är inte bara hemlösa människor som får gratis pizza. Det händer även att personer som har ett hem, men inte så mycket pengar, kommer förbi för att äta. 

Flera av dem som idag köper pizza hos Mason har själva varit hemlösa tidigare, och vet hur jobbigt det är inte inte ha några pengar till mat.

Jag blir så glad när jag läser om detta initiativ! Dela gärna det här med dina vänner så kanske fler tar efter detta! 

 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 
 

Läs mer om...