Nu hyllar vi polisen som bjöd utsvulten pensionär på potatismos och choklad

Det var under tisdagen som polisen på Södermalm, Stockholm, fick ett samtal från en äldre man. Anledningen till att han ringde just polisen var något oklart.

– Det var lite oklart varför. Han angav lite olika skäl. Han kanske bara var ensam, säger Viktor Adolphson, yttre befäl på polisen Södermalm till Aftonbladet.

Men den gamle mannens ärende klarnade något när polisen anlände till platsen – och förvandlades till något som bara måste hyllas.

Viktor Adolphson, yttre befäl på polisen Södermalm, var själv inte med om händelsen. Men från kollegor har han fått höra vad som hände – och berättar det för Aftonbladet.

– Han sa själv att han inte hade ätit på länge och att han inte hade någon hemtjänst som hjälpte honom, säger Adolphson till Aftonbladet.

Det var alltså en mycket hungrig, gammal man, som polisen möttes av. Polisen på plats agerade direkt och ringde hemtjänsten. Då fick de veta att hemtjänsten skulle komma först i morgon. 

När de tagit reda på det? Då bestämde sig polisen för laga mat åt den utsvultne pensionären.

– De gick igenom vad han hade hemma. Det var inte så mycket, men det fanns potatismos. Så de lagade det till honom och så gick ena konstapeln ner och hämtade en chokladkaka som hon hade i bilen så att han skulle ha något under dagen, berättar Adolphson för Aftonbladet.

Vilket stort hjärta poliserna visade! STOR tumme upp!