Nu hyllar vi småbarnsmamman som räddade äldre damen från rånaren.

Vissa människor besitter ett mod som jag hoppas att även jag kan få när jag hamnar i en situation som kräver att jag agerar. När jag igår läste om småbarnsmamman som grep in och avstyrde ett rånförsök på en gammal dam kunde jag inte låta bli att fyllas av kärlek till henne och det mod hon visade. Nu har hon berättat om sina känslor efter händelsen och det är ingen tvekan om att vi borde hylla henne för hennes hjältemod.

Vi skrev igår om småbarnsmamman som grep in och avstyrde ett rånförsök på Gamla stans tunnelbanestation i Stockholm. Kvinnan upptäckte hur en gärningsman försökte råna en äldre dam och grep då omedelbart in för att hjälpa den gamla damen.

I samband med detta blev småbarnsmamman attackerad av gärningsmannen som både slog henne och spottade mot henne och barnen. Nu har hon för första gången berättat om sina känslor i samband med den traumatiska händelsen.

– Det är sjukt. Det är klart att jag blev jättejätterädd, säger mamman som vill vara anonym till Aftonbladet.

För tidningen berättar hon också om hur hon tänkte när hon insåg att gärningsmannen tänkte begå brottet trots att hon fanns alldeles intill.

– Han var så säker på att jag skulle låta det passera. Rakt framför mig är han så fräck och fortsätter med sitt angrepp och det säger rätt mycket om den här staden. Folk är extremt dåliga på att stå upp för varandra.

Polisen har ännu inte fått tag i gärningsmannen och vill fortfarande ha allmänhetens hjälp med tips.
– Jag hoppas att de får honom. Det är jättesorgligt att det ska springa runt sådana här människor så att man ska behöva vara rädd, säger småbarnsmamman till Aftonbladet.

Här kan du se Brottscentralens inslag om händelsen: