Nu hyllar vi svenska juniormålvakten som hjälper cancersjuka barn.

Under junior-VM i ishockey för ett par veckor sedan blev han svenska folkets nya hjälte med flera matchvinnande insatser. Men 19-årige Linus Söderström är en lika stor hjälte vid sidan om isen. Nu har han nämligen startat ett initiativ där han samlar in pengar till förmån för Barncancerfonden. Det här är så fint och jag tycker verkligen att Linus är ett föredöme.

Idén fick 19-åringen tillsammans med sin agent Christian Sjögren. Varför inte auktionera ut målvaktsskydden från den gångna JVM-turneringen och sedan skänka pengarna till Barncancerfonden? Sagt och gjort – och nu ligger Linus Söderströms skydd ute till försäljning på auktionssajten Ebay.

– De gör ingen nytta hos mig längre. Hoppas att det här kan ge en bra slant till forskningen, säger Linus Söderström till Aftonbladet.

Linus auktionerar ut tre paket: ett med sina benskydd, ett med sin plock och ett med sin stöt. Hur mycket pengar som kan samlas in och sedan skänkas vidare till Barncancerfonden återstår att se – men budgivningen för varje paket ligger redan uppe på flera tusen kronor.

Den unge målvakten lovar dessutom att han kan signera skydden om så önskas.

– Nypris är cirka 20 000 kronor för utrustningen. Jag vet inte vad auktionen slutar någonstans, men hoppas det blir en bra sudd med pengar, säger Linus Söderström till Aftonbladet.

Bildkälla: Linus Söderström (Facebook)

linus

Många bäckar små, som det brukar heta, och att Linus tar ett sånt här initiativ för att hjälpa cancersjuka barn är verkligen fint. Du får gärna dela vidare artikeln om du vill att fler ska inspireras av Linus underbara gest.