Nu hyllar vi våra poliser genom att dela Kristoffers viktiga ord vidare.

Våra poliser gör varje dag ett oerhört viktigt arbete för att vi ska kunna känna oss säkra på gatorna och i våra hem. Dessvärre får de sällan den uppmärksamhet de förtjänar för sitt arbete och tyvärr har de ofta alldeles för dåligt betalt sett till det jobb de gör, något Newsner rapporterat om tidigare. Men det finns många av oss som trots allt uppskattar våra polisers arbete och inte tvekar på att hylla dem när tillfälle ges. En sådan person är Kristoffer Blekkerud från Karlstad. I söndags författade han nämligen ett öppet brev till landets poliser. Ett brev som på bara ett par dagar har delats av tusentals människor. Läs hans hyllningsbrev till poliserna här under.

Såhär skriver Kristoffer i det öppna brev han publicerade på Facebook:

Kära polisassistent/inspektör/kommissarie

Jag vill att du ska veta att jag ser dig. Jag ser att du väljer bordet på matstället som ger dig ryggen mot en vägg. Jag ser dig när du svängt av vägen för att hinna sammanfatta alla händelserapporter, två timmar efter du slutat.

Jag ser dig hålla ordning vid demonstrationer, iförd tung utrustning, i brännande sommarhetta, hällregn eller snöstorm. Jag ser att du blir filmad varje gång du försöker göra ditt jobb. Jag ser dig när media hänger ut din karaktär, hur du döms på förhand av ”experter” och kritiker.

Jag ser hur dina beslut måste fattas inom loppet av några få sekunder. Jag ser att du är trött, hungrig och missförstådd. Jag ser att du skyddar demokratin.

Jag ser dig! Jag ser att du är gjord av kött och ben, precis som alla oss andra. Jag ser att du har ett hjärta som slår för att skydda oss medborgare. Jag ser att du är den tunna blå linjen mellan förövare och allmänhet. Jag vet att du får se saker som medborgarna inte får. Lemlästade kroppar, barn som far illa, missbruk i alla dess former. Tack för att du ändå mäktar med ett leende när vi möts.
Jag ser dig när du hämtar och lämnar dina barn på dagis och skola. Jag ser dig när du handlar på affären eller när du tränar på gymet. Jag ser dig när du kysser din livskamrat innan du åker till jobbet. Du vet att den kyssen kan mycket väl bli den sista.

Jag ser vad du gör och jag vill uttrycka min tacksamhet. Tack för att du springer mot faran när alla andra springer från den. Tack för att du jobbar på högtider, födelsedagar, naturkatastrofer, idrottsevenemang eller protestmarscher. Tack för dina uppoffringar. Och framförallt, tack för att du valt att vara gränsen mellan ont och gott.

Jag har din rygg, var så säker!

Kristoffers inlägg har på bara tre dagar gillats av över 4 600 människor och delats av hela 17 000. För Expressen berättar han att han inte räknade med att hans ord skulle få en sådan otrolig spridning och han säger också att det inte bara är privatpersoner som hört av sig. Även poliser har skickat hälsningar.

– Jag har fått kommentarer som ”Nu orkar jag jobba ett pass till” och ”Det var precis det här jag behövde höra”, säger Kristoffer till Expressen.

Kära polisassistent/inspektör/kommissarie Jag vill att du ska veta att jag ser dig. Jag ser att du väljer bordet på…

Posted by Kri Ble on den 27 december 2015

Newsner står också på våra polisers sida och tycker att de förtjänar högre löner och bättre arbetsvillkor för det viktiga jobb de gör, gilla och dela gärna om du håller med.