Nu hyllar vi Zacharias, 5, som räddade hela familjen från att brinna inne.

Lille Zacharias Viström, 5 år, är verkligen hela familjens hjälte. När huset brann väckte han sin pappa – som då fick ut barnen ur huset.

Förra lördagen tog plötsligt ett hyreshus brand i Oskarström utanför Halmstad.

Klockan var strax efter 22 men femårige Zacharias var vaken. Då kände han att det luktade rök från familjens kök, skriver Hallandsposten.se.

– Jag kunde inte gå in i köket för det var så varmt att jag trodde jag skulle smälta. Sen sprang jag till pappa och sa att det brinner i köket, berättar Zacharias för tidningen.

”Jag kunde inte gå in i köket för det var så varmt att jag trodde jag skulle smälta”, berättar femårige Zacharias, hjälten som upptäckte branden i Oskarström.

Posted by Hallandsposten on Thursday, January 14, 2016

När branden startade slumrade pappa Sebastian Viström i soffan.

– Sebastian låg och sov. Tack vare att Zacharias väckte honom kunde han komma ut med barnen ur huset, säger mamma Jennifer Pettersson till Kvällsposten.se.

Pappan Sebastian Viström fick ut Zacharias och hans ettårige lillebror Noah från lägenheten. Jennifer Pettersson var ute och gick med hunden när hon hörde sin äldste son skrika. Hon släppte allt och sprang hem – för att se halva huset stå i brand.

– Hela hallen, toan och den sidan av huset brann. Sebastian stod i shorts med Noah på armen i blöja och Zacharias i bara kalsonger, säger hon till Kvällsposten.se.

Allt i lägenheten brann inne – och familjen hade ingen hemförsäkring. Men tack vare att lille Zacharias reagerade som han gjorde klarade sig alla utan fysiska skador. Och hela Oskarström har slutit samman för att hjälpa familjen med kläder, mat och nya möbler.

Branden orsakades av ett elfel och drabbade fler familjer i samma hyreshus. Nu säger Jennifer Pettersson att de till nästa hem ska köpa hem flera brandvarnare.

– Livet kan förändras på 30 sekunder, säger hon till Hallandsposten.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna:

 

Läs mer om...